Hlavní obsah

BMW M6 GT3, které jím není

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Asi ne každý by si mohl koupit BMW M6 GT3. Asi ne každý by v tomhle autě chtěl jezdit po silnicích. A právě těm, kteří si toto auto chtějí dopřát a jezdit s ním třeba každý den, vycházejí vstříc firmy Prior Design a M&D.

Foto: M&D

Prior Design BMW 650i GT3

Článek

Závodní GT3 je auto, které se na silnicích prostě neobjeví. A ani by to mnoho lidí netěšilo. S něčím takovým přejet vymletý kanál by nebylo nic, co by se páteři líbilo. Navíc závodní auto je opravdu specifické v mnoha věcech.

A tak je tu tuningový program firem Prior Design s pomocí M Základem je BMW 650i. To dostalo opravdu solidní widebody kit, tedy nové díly karoserie s extrémním rozšířením blatníků. V nich se vyjímají velká třídílná kola o průměru 21 palců, na nichž jsou nasazeny pneumatiky Continental Sport Contact 5 s rozměry 255/30 R21 vpředu a 295/25 R21 vzadu.

Foto: M&D

Prior Design BMW 650i GT3

Foto: M&D

Prior Design BMW 650i GT3

Automobil je o 30 mm snížený pomocí nových pružin a tlumičů. Za motorem pak je nový výfuk, který je dělaný na zakázku a na konci má průměr fascinujících 80 mm.

Motor samozřejmě není M6, ale dvouturbový osmiválec o objemu 4,4litru s výkonem 364 kW a točivým momentem 722 Nm dokáže s autem pěkně zahýbat.

A co udělala firma M? Ta je specialista na design. Takže ty polepy karoserie ve stylu závodního vozu jsou jejich dílo.

Cena úpravy vozu není známa.

Foto: M&D

Prior Design BMW 650i GT3

Foto: M&D

Prior Design BMW 650i GT3

Reklama

Související témata:

Související články

Malé Porsche s profesionálním tuningem

Existuje celá řada tuningových firem. Mnohé z nich udělají z auta šílené bestie. Ale jen málokterá dokáže provést svou práci tak profesionálně, aby na ni mohla...

Prvotřídní tuning Fordu Mustang

Firem, které dělají tuning Fordu Mustang je na světě spousta. Tuning firmy Roush je v USA hodně známý a hodně ceněný. Tak se podívejte, jak dokážou naladit...

Automobilová šílenost: osmidveřový pick-up

Zaujmout na tuningové výstavě SEMA není jednoduché. A tak Toyota přiveze něco opravdu velkého. Něco, co bude potřebovat vlastní stánek, nebo to raději nechají...

Výběr článků

Načítám