Hlavní obsah

Nejošklivější koncept auta posledních let? Adeptem je Toyota Kikai

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud bychom hledali nejošklivější auta světa, určitě bychom narazili na Fiat Multipla, nějaký starší Ssangyong apod. Ale jaký koncept je nejošklivější. My bychom klidně sázeli na Toyotu Kikai.

BEZ KOMENTÁŘE: Toyota KikaiVideo: Toyota

 
Článek

Na právě probíhajícím autosalonu v Tokiu představily automobilky celou hromadu konceptů, jako by chtěly zamaskovat to, že nemají žádné velké novinky do sériové výroby. Čím bláznivější kreace, tím lepší. Toyota Kikai je jednou z nich. A přitom se nesnaží uchvátit řízením ve stylu Matrixu, pohonem třetího tisíciletí apod.

Kikai má totiž ukázat fundament mechaniky automobilů. Když motor, nádrž nebo nápravy, tak všechno pěkně okatě. Všechno pěkně na očích. Když výfukové potrubí, tak co nejviditelněji, aby bylo možno zkontrolovat, jak se chvěje a září.

Foto: Toyota

Toyota Kikai

Foto: Toyota

Toyota Kikai

Interiér se tak trochu inspiroval McLarenem – místo řidiče je uprostřed vepředu. A aby měl právě řidič co nejlepší kontrolu nad vozem, jsou okénka pěkně i u jeho kotníků. Uvidí tak i pohyby kol a pružení. Škoda jen, že třeba Ariel Atom nebo Caterham 7 tohle dokážou i s elegancí a grácií.

Foto: Toyota

Toyota Kikai

Foto: Toyota

Toyota Kikai

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám