Hlavní obsah

BMW zvažuje nejluxusnější řadu 9

Mnoha lidem, kteří mají peníze, je řada 7 málo. A ti nyní mají zase o čem přemýšlet. BMW se prý pustilo do projektu sériové řady 9.

Foto: BMW

BMW Vision Future Luxury (2014)

Článek

Ohromné kupé by podle Automotive News Europe mělo být konkurentem Mercedes-Benzu S Coupé. Tedy vlastně tak úplně konkurentem ne. Mělo by být ještě lepší. Mnohem lepší. Tak například podvozek by měl tentokrát pocházet přímo od toho nejlepšího na trhu – od nové generace vozu Rolls-Royce Phantom.

Motorizace by měly začínat na čtyřnásobně přeplňovaném turbodieselu s objemem tři litry. Pokračovat by měly přes osmiválec o objemu 4,4 l a vrchol by neměl být žádný dvanáctiválec, ale hybridní agregát.

Foto: Pininfarina

BMW Pininfarina Gran Lusso

Jak bude nové auto vypadat, zatím není jisté. Pravděpodobně si vezme něco z konceptu BMW Vision Future Luxury Concept (fotogalerie v úvodu článku). Jenže to byl sedan. Takže si dejte dohromady tenhle koncept s tím, který představila Pininfarina (BMW Pininfarina Gran Lusso – fotografie v článku) a asi se dostanete hodně blízko k výsledku.

Luxus auta by měl být na tak vysoké úrovni, že BMW předpokládá, že se zákazníci budou rekrutovat i u těch, kteří by jinak sáhli po bentley nebo dokonce po rolls-roysu.

Foto: Pininfarina

BMW Pininfarina Gran Lusso

Foto: Pininfarina

BMW Pininfarina Gran Lusso

Foto: Pininfarina

BMW Pininfarina Gran Lusso

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám