Hlavní obsah

Největší česká motoristická výstava proběhne o víkendu v pražských Bohnicích

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento víkend v Praze proběhne druhý ročník motoristické akce Legendy, která svým pojetím připomíná slavný britský Festival rychlosti v Goodwoodu, který se letos koná od 25. do 28. června.

Foto: Legendy.cz

První ročník české motoristické výstavy Legendy.

Článek

Organizátoři letos slibují na 1000 exponátů nejrůznějšího stáří, včetně veteránů, supersportů a závodních speciálů. Převažovat budou automobily, na své si ale přijdou i příznivci jedné stopy. Mezi nejzajímavější vystavené automobily bude patřit  první automobil světa, tříkolka Benz Patent Motor Car nebo závodní Škoda 130 Rapid R/H po kompletní renovaci.

Motoristická slavnost Legendy se stejně jako loni „nastěhovala” do anglického parku Psychiatrické nemocnice v pražských Bohnicích. Auta a motocykly budou vystaveny na ploše o rozloze 640 000 metrů čtverečních a nebude chybět ani exhibiční jízda některých modelů přímo v areálu.

Otevřeno je od soboty (10 - 20 hodin), v neděli 14. června od 10 do 18 hodin. Základní vstupné na jeden den přijde na 450 korun, koupit lze zvýhodněné rodinné vstupné, slevy dostanou i studenti, děti, lidé nad 65 let a držitelé průkazu ZTP/P.

Foto: Legendy.cz

Bugatti Veyron na loňských Legendách

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám