Hlavní obsah

Volkswagen Crafter 4Motion: vybaven do terénu

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tuzemské zastoupení Volkswagenu začalo nabízet velkou dodávku Crafter určenou do velmi náročného terénu. Systém 4x4 dodává rakouská firma Achleitner. Cena za přestavbu není zrovna lidová a v Česku přijde na 780 796 korun (bez samotného auta).

Foto: Volkswagen

Volkswagen Crafter 4Motion

Článek

V čem je Crafter 4Motion jiný od ostatních verzí této dodávky, která má společné geny s Mercedesem Sprinter? Zejména je to systém pohonu všech kol od firmy Achleitner s redukčním převodem (2,5:1). Jde o trvalý pohon všech kol, kdy se na každou nápravu dostane 50 procent točivého momentu. V sériové výbavě jsou i dvě uzávěrky diferenciálu - mezinápravového a zadního. V seznamu příplatkové výbavy je i uzávěrka předního diferenciálu.

Pod kapotou verze 4Motion, dodávané v celkové hmotnosti 3,5 nebo 5 tun, si moc vybírat nemůžete, v nabídce je jediná motorizace. Jde o dvoulitrový čtyřválec 2.0 BiTDi s nejvyšším výkonem 120 kW (163 k) v kombinaci s šestistupňovou mechanickou převodovkou. Dvoulitrový turbodiesel přeplňovaný dvěma turbodmychadly nabídne při 1800 otáčkách 400 Nm.

Úpravy najdete i na podvozku: zesílené jsou pružiny, tlumiče jsou nově tužší. Crafter 4Motion má světlou výšku zvýšenou až o 280 mm.

Úpravy najdete i na podvozku: zesílené jsou pružiny, tlumiče jsou nově tužší. Crafter 4Motion má světlou výšku zvýšenou až o 280 mm.

Paket Crafter 4Motion přijde na 780 796 korun, k ceně je nutné samozřejmě připočíst i cenu za samotnou dodávku. Terénní přestavba se dodává pro všechny nabízené karosářské varianty s výjimkou modelů Crafter 30, tj. skříňový vůz, kombi, podvozek s kabinou a podvozek s dvojkabinou.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Crafter 4Motion

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám