Hlavní obsah

Po běhání i dalších sportovních aktivitách nezapomínejte na protažení svalů

Novinky, das

Běhání se v posledních letech stalo nejen u nás doslova fenoménem. Je to sport, který jedince nijak nesvazuje, běhat se dá téměř vždy a všude, navíc za minimální náklady. Přičemž jeho blahodárné účinky na lidský organismus mohou být k nezaplacení. Nezkušení běžci ale občas zapomínají, jak důležité je se po běhu správně protáhnout.

Protažení svalů po běhání a dalších sportovních aktivitáchVideo: Novinky

 
Článek

„Součástí běhu, ale také každé jiné sportovní aktivity, by měl být strečink, na který se ale velmi často zapomíná. Nahromaděná kyselina mléčná a unavené svaly mohou způsobovat bolest, která je bez strečinku cítit mnohem delší dobu. Zpomaluje se tak výrazně i regenerace svalů,” vysvětluje Kateřina Bímanová, studio manažerka z pražského fitness klubu Factory Pro. Strečink je součástí regenerace.

„Po běhu je vždy důležité se soustředit na protažení lýtkových a stehenních svalů a to z přední i zadní strany. Dále neopomenout i na protažení bedrokyčlostehenního svalu, který se podílí na našem držení těla,” dodává Bímanová.

Ve videu jsme pro vás připravili protahující cviky od instruktora Les Mills Josefa Sýkory z Factory Pro, na které byste neměli zapomínat po běhání, ale i dalších sportovních aktivitách. Jde o:

  • Cvik na protažení lýtek
  • Cvik na protažení bedrokyčlostehenního svalu
  • Cvik na protažení předního a zadního stehenního svalu

Video vzniklo ve spolupráci s Českým svazem aerobiku a fitness www.fisaf.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám