Hlavní obsah

Osmihodinová dieta slibuje úbytek 4,5 kilogramu za týden

Novinky, Dana Sokolová

Nejnovější kniha o hubnutí Osmihodinová dieta, na niž upozornil deník Today.com tvrdí, že lidé mohou hubnout, aniž by se museli nějak omezovat v jídle. Dodržovat musí pouze osmihodinový interval. Podle autorů knihy Davida Zinczenka a Petera Moora lidské tělo nemůže zpracovat jídlo, které lidé sní po více hodinách a po osmi hodinách se tak ukládá vše v oblasti břicha.

Foto: Profimedia.cz

K hubnutí stačí dodržovat osmihodinový interval.

Článek

Podle knihy lze díky této dietě shodit až 4,5 kilogramu za první týden a až 9 kilogramů za 6 týdnů. Stačí dodržovat jakýkoliv osmihodinový interval např. od 9 hodin ráno do 17 hodiny či od 11 do 19 hodin apod, kdy lze jíst bez většího omezení.

Autoři diety to vysvětlují následovně: "Umělé osvětlení dovedlo společnost k tomu, že se výrazně rozšířila doba jídla, což výrazně narušilo naše přirozené denní rytmy. Trávicí systém tak přestal fungovat, jak má. Hormony i enzymy začaly fungovat zmatečně a neefektivně."

Tvrzení podporují i další odborníci

Kalifornský odborník Dr. Satchidananda Panda tvrdí, že z jeho šetření jasně vyplynulo, že stravování pozdě večer může být příčinou diabetu. Za posledních 50 let chodí lidé spát stále později a zůstávají vzhůru dlouho do noci. Ve stejném časovém horizontu je přitom zaznamenán i postupný nárůst lidí s nadváhou.

Návrat k osmihodinovému životnímu stylu, tak každému jedině prospěje. "Způsob prodlužování doby mezi posledním večerním jídlem a snídaní dává tělu šanci přeměnit všechny tukové zásoby na energii, kterou každý potřebuje. Jednoduše metabolismus funguje mnohem lépe," vysvětluje Dr. Panda a dodává: "Díky této dietě lidé spalují více kalorií a zároveň jsou méně unavení a náchylní k nejrůznějším nemocem jako je cukrovka, onemocnění srdce a ledvin."

Čtěte také
Naučte se relaxovat v pohodlí domova
Wellness nemusí být nákladné, nabrat nové síly je možné v pohodlí vlastní koupelny či obývacího pokoje. Více se dočtete ve čtvrteční příloze deníku Právo Café.

Reklama

Související témata:

Související články

Nejlépe zhubnete úpravou jídelníčku

S novým rokem přichází i předsevzetí, že zhubneme, abychom byli zdravější, výkonnější, ale i krásnější. Často chceme všechno najednou, ale jak už to v životě...

EndoSphere - nejnovější řešení obezity

Trápí vás nadváha a máte pocit, že u vás žádná z diet nefunguje? Pak máte možnost vyzkoušet nejnovější metodu v hubnutí pod dohledem lékaře, tzv. EndoSphere....

Výběr článků

Načítám