Netradiční recepty se šumivým vínem
Paštika z divočáka a želé
Foto: Petr Hloušek, Právo
INGREDIENCE |
Na paštiku |
|
Na želé |
|
POSTUP:
- Očištěnou plec z divočáka, vepřový bok a játra umelte na jemnou směs. Přidejte jemně nastrouhaná jablka, pistácie, vejce, koření a calvados. Vše dobře promíchejte.
- Formu na paštiku vyložte rovnoměrně plátky slaniny, na ni navršte paštikovou směs a zakryjte slaninou.
- Pečte ve vodní lázni na 140 °C 2 hodiny. Poté nechte v lednici vychladit a ztuhnout.
- Želatinu namočte v sektu.
- Džus z granátových jablek, cukr a citronovou šťávu svařte dohromady. Přidejte želatinu i se sektem.
- Nalijte do vhodných skleniček a nechte ztuhnout.
Kuřecí stehýnka se sektem a smetanou
Foto: Petr Hloušek, Právo
INGREDIENCE |
|
POSTUP:
- Pancettu nakrájejte na drobné kostičky a rozpusťte v těžkém kastrolu.
- Kuřecí maso okořeňte a opečte dozlatova na rozpuštěné slanině. Opečené maso vyndejte na mísu.
- V kastrolu lehce orestujte nakrájenou šalotku, přidejte na plátky nakrájené žampiony, také je lehce osmahněte, přidejte bylinky, vývar a sekt. Nechte zavařit.
- Naskládejte zpět kuřecí kousky a pečte zvolna v troubě doměkka (asi 45 minut).
- Nakonec do šťávy zašlehejte smetanu a provařte do zhoustnutí.
- Podávejte například s rozmarýnovými bramborami a restovanou cuketou. Ozdobte nasekanou pažitkou.
Granita ze sektu a růží
Foto: Petr Hloušek, Právo
INGREDIENCE |
|
POSTUP:
- Sekt, želé, šťávu z limetky a maliny rozmixujte ponorným mixerem, přeceďte a zamrazte v uzavíratelné nádobě.
- Během mrazení průběžně vidličkou seškrabávejte do druhého kelímku, tak zajistíte nadýchanou strukturu.
- Podávejte s plody liči a dozdobte sušenými plátky růže.
Brownies Fat Brothers s karamelovou omáčkou Blanc de Blancs
Foto: Petr Hloušek, Právo
INGREDIENCE |
Na korpus |
|
Na omáčku |
|
POSTUP:
- Směs na korpus lehce rozmíchejte s vejci a rozpuštěným, vychladlým máslem.
- Nalijte do vymazaného a vysypaného pekáčku (asi 30 × 20 cm) a upečte při 160 °C (30 minut). Zkuste špejlí. Vychladlý korpus nakrájejte na porce a pocukrujte.
- Poté připravte omáčku. Na másle pomalu roztavte cukr a sůl na světlý karamel. Karamel opatrně zalijte horkou smetanou. Rozmíchejte a za stálého míchání přilijte sekt.
- Dobře provařte a nechte mírně zchladnout. Podávejte k brownies. Můžete dozdobit vlašskými ořechy.
Může se vám hodit na Seznamu: |
yknivoNumanzeSaNyknalC