Hlavní obsah

Na plastiku je nejvhodnější podzim

Právo, Václav Pergl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Podzim je nejlepší období pro plastickou chirurgii. Prohlásil to doktor Svatopluk Svoboda z kliniky plastické chirurgie Fakultní nemocnice Královské Vinohrady. Důvodů je podle něj hned několik.

Foto: Miroslav Knotek
Článek

"Nejlépe se snášejí obvazy, které jsou po různých zákrocích na plastické chirurgii nezbytné," vysvětlil Svoboda.

"Druhým důvodem je, že organismus člověka je po létě v dobrém fyzickém stavu a rány se velmi dobře hojí, a konečně například v případě odsávání tuku, kdy se musí nosit dlouhou dobu těsné pooperační prádlo, které se sundává jen na sprchování, organismus lépe tuto zátěž snáší," dodal.  

Chirurgové bez atestace

Plastických chirurgů v České republice není mnoho. Společnost estetické chirurgie vydává těmto odborníkům atesty. "V poslední době se ale množí plastičtí chirurgové, kteří takovýto atest nemají a zájemci o úpravu těla by si měli rozmyslet, zda k nim jít či ne," varoval Svoboda.

V České republice jsou dvě kliniky plastické chirurgie, a to v Brně a v Praze. Dále existuje několik soukromých pracovišť, která ale mají většinou smlouvu se zdravotními pojišťovnami. Pokud zákrok není indikován z léčebného důvodu, zájemce ho platí.

"Největší zájem je o zvětšení nebo zmenšení či modelování ženských prsů, dále odstranění faldíků na stehnech, zadečku a podbřišku, vyhlazení vrásek a povadlé pleti a stejně tak o úpravu pokleslých víček. Množí se však i zájemkyně o úpravu rtů, nosu, brady a uší," řekl odborník.

Po každém zákroku musí zájemci počítat s tím, že se nejméně půl roku nesmí slunit. I proto je podzimní období nejen pro plastickou chirurgii, ale i chirurgii obecně, nejvhodnější.

Reklama

Související články

Nový obličej přinese i nový život

Některé ženy chtějí od plastické chirurgie opravdové zázraky. Ve skrytu duše doufají, že budou nejen krásné, ale že se zákrok projeví také na zlepšení...

Plastická operace dokáže omladit hlas

K omlazujícím chirurgickým zákrokům se v současnosti přidává operativní úprava hlasivek, která zájemcům umožní předstírat nižší věk. Na modelování hlasu...

Výběr článků

Načítám