Hlavní obsah

Léky proti kouření mohou podporovat chuť na sex

Novinky, Famous

Léky na odvykání kouření s obsahem bupropionu mohou sloužit zdravým lidem jako vhodný sexuální stimulátor. Pacienti, kteří antidepresivum užívají v souvislosti se závislostí na cigaretách, popisují také zvýšené libido - mentální i fyzické. Pozitivní vliv léku na sexuální funkce přiznávají i jeho výrobci.

Článek

Bupropion je obsažený například v lécích Wellbutrin a Zyban a je předepisovaný jako antidepresivum, díky kterému mají lidé snadněji skoncovat s kouřením.

"Nevíme jakým způsobem zvyšuje sexuální potěšení, ale je to známo již mnoho let. Bupropion ale v žádném případě není afrodiziakum. Je ale mezi antidepresivy výjimkou, protože ostatní většinou sexuální výkonnost snižují," uvedli zástupci britské společnosti Graedons´ People´s Pharmacy.

Reklama

Související články

Když přestanete kouřit, můžete vyhrát

Čeští kuřáci, kteří si odřeknou na čtyři týdny potěšení z tabáku, se mohou účastnit mezinárodní soutěže Přestaň a vyhraj, která začíná 2. května. Ti, kteří...

Kouření za volantem je riskantní

Kouření za volantem zvyšuje riziko dopravní nehody. To potvrzují seriózní vědecké výzkumy. Statistiky jsou ještě nemilosrdnější. Podle dopravního psychologa...

Výběr článků

Načítám