Hlavní obsah

Ledová lázeň na poušti posiluje imunitu a snižuje stres

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ledové koupele jsou i kvůli svým zdravotním benefitům stále populárnější. Využili toho i ve Spojených arabských emirátech, kde začali pořádat pro turisty ledové koupele uprostřed Sharjahské pouště.

Ledová lázeň na poušti posiluje imunitní systémVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Ledové lázně zde nejsou aplikovány jen pro ochlazení, ale také kvůli posílení imunity, pro regeneraci svalů a odbourání úzkostí a stresu.

„Teplotní rozdíl zlepšuje funkci imunitního systému. Způsobuje krátkodobý stres, který vede k posílení organismu, přičemž čím je teplotní rozdíl větší, tím lépe pro tělo,” vysvětluje trenér Benoit Demeulemeester, který kurzy v Sharjahské poušti vede.

Prvotní okamžiky v ledové lázni mohou vyvolat stres. „Začátek je trochu děsivý, jelikož nemůžeš ovládat dech, a tak netoužíš po ničem jiném než vylézt z kádě okamžitě ven. Ale jakmile se uvolníš, brzy si uvědomíš, že tvoje mysl je ve skutečnosti mnohem silnější než tvé tělo. Stačí tak naučit své tělo, aby naslouchalo mysli,” upozorňuje pro agenturu Reuters jeden z účastníků Reza Tirgari.

Otužování v ledové vodě pro posílení imunity i psychiky: Jak s ním začít a co dodržovat

Zdraví

Po prvních vteřinách tak dochází k naprostému uvolnění a často i obrovské euforii a přívalu energie.

Koupání v ledové lázni ale není vhodné pro všechny lidi, vyhnout by se mu měli zejména kardiaci.

Kryoterapie jako způsob léčby zánětů, deprese či obezity

Zdraví

Reklama

Související články

Pět bylin pro posílení těla

Některé bylinky by se měly stát běžnou součástí našich životů. Celkově posílí organismus, ale zároveň působí na rozdíl od jiných prostředků jemně a mírně.

Jak imunita ovlivňuje mezilidské vztahy

Rok 2020 nám připomněl jednu zásadní věc - že je naše imunita velmi důležitá. Je tématem politiků, zdravotníků, ale i laiků. Promítá se do osobního života...

Výběr článků

Načítám