Hlavní obsah

Jednoduchý recept na velikonoční nádivku

Velikonoce jsou v českých krajích především oslavou přicházejícího jara, a tak si velikonoční jídelníček stále zachovává svou tradiční podobu. Velikonoční nádivka, nazývaná také hlavička, velikonoční svítek či sekanice, se tradičně podává k večeři na Bílou sobotu. Její podoba se liší kraj od kraje. Vždy by ale měla obsahovat zelené byliny, symbolizující jaro.

Jednoduchý recept na velikonoční nádivku

Podle starých receptů se nádivka připravovala bez pečiva, kdy se svařilo mléko s krupicí na hustou kaši, do které se přidalo vejce, nasekané maso a čerstvé kopřivy. Vše se poté peklo na plechu jako svítek.

Dnes se nejčastěji nádivka zapéká. Její příprava není vůbec těžká a zvládnou ji i začínající kuchařky.

Jeden takový recept pro vás připravil oblíbený food bloger pan Cuketka. Přesný postup naleznete v přiloženém videu.

yknivoNumanzeSaNyknalC

Výběr článků