Hlavní obsah

Jak uchovat avokádo, aby nezhnědlo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Avokádo je ovoce původem z Mexika, které je v posledních letech oblíbené i u nás. I přes svou vysokou cenu se často objevuje na talířích jako snídaňová pochoutka. Při jeho přípravě je ale potřeba postupovat rychle, aby nedošlo k jeho hnědnutí. Jak tomu jednoduše zabránit?

Foto: Profimedia.cz

Avokádo

Článek

Blogerka Leigh Campbellová se nedávno podělila se svými fanoušky o jednoduchý tip na to, jak uchovat co nejdéle vyloupané avokádo čerstvé. „Avokádo má tendenci ihned hnědnout, po tomto experimentu se ale domnívám, že je v úplně stejném stavu,“ píše na svých sociálních sítích.

Trik spočívá v tom, že nakrájíte dužinu avokáda a vložíte ji do mělké misky s vodou, která jej udrží čerstvé až do dalšího použití. Tato jednoduchá, ale praktická rada vyvolala mnoho pozitivních ohlasů.

Ovoce, které využijete nejen v kuchyni, ale i v kosmetice

Zdraví

Sledující se pak začali mezi sebou dělit o další kuchyňské vychytávky. Jedna žena napsala, že avokádo v misce s vodou vydrží ještě déle, pokud jej umístíte do lednice.

Další sledující napsal, že pokud si rádi dopřáváte avokádo s vařeným vejcem, je dobré do vody při vaření přidat kapku octa, aby šly skořápky lépe loupat.

Reklama

Související články

Nejlepší potraviny na léčbu kocoviny

Výživné jídlo sice nevymaže žádné nežádoucí vzpomínky související s alkoholovými excesy, ale existuje několik druhů potravin, které pomohou urychlit zotavení...

Snídaně proti stresu a úzkosti

Probouzíte se s tíhou na srdci a vstávání vám trvá celou věčnost? Pokud trpíte úzkostmi, zkuste s nimi bojovat pomocí zdravé a vyvážené stravy hned od rána....

Výběr článků

Načítám