Hlavní obsah

Cvičení s kočkami, při kterém protáhnete tělo, pomazlíte se a můžete udělat dobrý skutek

Kočičí kavárny v posledních letech zaznamenaly velkou popularitu po celém světě. Lidé si zde mohou vychutnat kávu a zároveň se pomazlit s kočkami, které hledají trvalý domov. Nově si v některých z těchto kaváren můžete i zacvičit, jako je tomu například v Brooklyn Cat Cafe v americkém New Yorku. Spojení jógy, pilates a hraní s kočkami má podle cvičitelů zejména na ženy velmi pozitivní účinky.

V New Yorku je in kočičí jógaVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Jak taková hodina vypadá? Jako na jakékoli jiné hodině jógy či pilates, jen s tím rozdílem, že mezi cvičícími pobíhají různě kočky, se kterými se mohou kdykoli během hodiny pomazlit.

„Některé kočky jsou zvědavé a hrají si s účastníky, zatímco ostatní tuto třídu ignorují. Pokud se někomu ze cvičících nějaká kočka zalíbí, může si ji odnést domů,” vysvětluje cvičitelka Jessi Colonová.

Výhodou tohoto cvičení je, že si ženy protáhnou tělo, posílí svaly a zároveň se díky kočkám maximálně uvolní a zrelaxují. Hodiny cvičení si tak skutečně užijí.

Zároveň tak mnoho opuštěných koček nalezne svůj nový domov.

Brooklynská kavárna byla otevřena v roce 2016 a je provozována výhradně dobrovolníky, kteří se věnují záchraně koček. Od otevření zde bylo přijato více jak tisíc koček, přičemž většina z nich díky kavárně nalezla svůj nový domov.

Může se vám hodit na Seznam.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám