Hlavní obsah

ČOI kvůli špíně zavřela kuchyni největšího hotelu v Železné Rudě

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŽELEZNÁ RUDA

Inspektoři České obchodní inspekce (ČOI) ve čtvrtek zavřeli kvůli špíně provoz kuchyně hotelu Slavie v centru Železné Rudy, který patří k největším ve městě. Podle ředitele inspekce Václava Havlíka zjistili kontroloři v kuchyni takový hygienický nepořádek, že to hraničilo s ohrožením zdraví lidí.

Foto: Hrad Křivoklát
Článek

"Okamžitě jsme zasáhli a majiteli hotelu zakázali dál v těchto podmínkách vařit," řekl v pátek Havlík.

Kuchyně denně vyprodukuje až 200 jídel. "Obklady na stěnách nebyly ani vidět pod vrstvou starého tuku, který se drolil do hrnců nad sporákem. Na některých místech po zdech byla dokonce i plíseň," popsal situaci Havlík.

Překvapení v kuchyni

Původně inspektoři přišli do hotelu zkontrolovat, zda nejsou šizeni zákazníci. "Namátkou se poté koukli do kuchyně a nevěřili vlastním očím," dodal Havlík. Majiteli hotelu hrozí za porušení zákona na ochranu zdraví lidu až miliónová pokuta.

"Dali jsme jim ultimátum do 48 hodin, aby odstranili nedostatky. Pokud nebudou náš zákaz respektovat, hrozí jim ještě tvrdší sankce," sdělil šéf ČOI.

"Uznávám, že v kuchyni byla špína. Nemáme digestoř, takže výpary se usazují na stěnách. Rekonstrukci kuchyně chystáme v listopadu. Přes noc jsme kuchyň vymalovali a dnes odpoledne chceme opět začít vařit," řekla v pátek vedoucí hotelu.

Reklama

Výběr článků

Načítám