Hlavní obsah

I muži touží po dokonalé postavě

Novinky, Famous

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muži se při honu za dokonalou postavou řídí heslem, účel světí prostředky. Jenže podle průzkumu amerických odborníků si osvojují nezdravé praktiky, které je mohou ohrozit na životě.

Článek

"Muži vidí kolem sebe idealizované svalnaté muže z médií a cítí, že své tělo s nimi nemohou měřit. Pro některé muže to může být tak velký stres, že si osvojí nezdravé a potencionálně nebezpečné chování, aby dosáhli ideálu," varovala Tradcy Tylková z Ohio State University.

Pánové tak stejně jako ženy začínají šílet při stravování. Jakmile objeví na svém těle sebemenší špíček, začínají držet různé hladovky a omezují svůj jídelníček. Bohužel v tom často chybují, dopřávají si jediné jídlo, a to mnohdy dosti nezdravé. S tím nastupuje celá řada zdravotních problémů, které mohou vést až k rozvoji vážných chorob.

Muži se také stále častěji stávají závislými na své postavě a myslí na ni několik hodin denně. Získávají pocity nejistoty, snižuje se jim sebevědomí a omezuje zdravý náhled na situaci.

Reklama

Související články

Za sny o ideální váze platíme zdravím

Snad každá žena sní o tom, že jednou bude tak štíhlá, že se bude podobat modelkám z módních časopisů či dívkám soutěžícím o titul Miss. U většiny žen toto...

V nemocnicích přibývá pacientek s anorexií

Každý rok je v Česku hospitalizováno v průměru 500 pacientek s anorexií a 200 s bulimií. Vyplývá to z dat Ústavu zdravotnických informací a statistiky (ÚZIS)....

Hubněte zdravě - pohybem

K ideální tělesné váze a postavě nejlépe vede stravovací a pohybový režim založený na redukci tukových zásob. Při dietách často dochází k rychlé ztrátě tělesné...

Výběr článků

Načítám