Hlavní obsah

Vypadala jako těhotná. Velké břicho ale způsobily nádory

Novinky, bok

Devětačtyřicetiletá Britka Josephine Clintonová celý život bojovala s plodností. Když u ní začalo být patrné zvětšující se bříško, napadlo nejen ji, jestli přece jen nemůže být konečně těhotná. Bohužel se tak nestalo - za nezvykle rychle rostoucím břichem stály nádory na vaječníku.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Josephine byla svým rostoucím břichem sama překvapená, i proto dala na doporučení kamarádů a udělala si těhotenský test. Ten ale vyšel negativní.

„Bylo to zvláštní, protože nafouklé břicho se mi objevilo téměř odnikud,” cituje ženu server Fox News.

„Všechny jiné tělesné partie jsem měla hubené - malý zadek, velmi hubené nohy a ruce, pohublý obličej. A k tomu jsem měla obrovské břicho. Bylo to děsivé,” popsala.

Než si udělala test, brala narůstající břicho jako možný následek zranění v tělocvičně, v úvahu přicházel i syndrom dráždivého tračníku nebo důsledek přílišného pití vody. Dokonce i první doktor, za kterým zašla, na nic závažného nepoukázal. To se ale brzy změnilo.

„Když test vyšel negativní, rozhodla jsem se cestou domů, že se raději stavím v nemocnici, aby se na mě podívali,” cituje její příběh web Kennedy News and Media. „Poslali mě na rentgen, po kterém mi řekli, že v pánevní oblasti narazili na nezvyklý útvar. To mě naprosto dostalo, celou dobu jsem si myslela, že půjde o pouhé podráždění střev nebo něco podobného.” Bohužel se jednalo o dva nádory na vaječníku.

Při následné biopsii (odběr tkáně, vzorku z postižené oblasti) jí lékaři z břišní dutiny odsáli neuvěřitelných sedm litrů tekutiny, která byla důsledkem růstu nádorů. Při druhé biopsii pak znovu sedm litrů. Nakonec u ní lékaři naplánovali celkovou hysterektomii (odstranění dělohy).

„Při jednom mi vzali všechno, dělohu a vše okolo toho. Teď mám jednu pěknou velkou jizvu,” popsala žena.

Od té doby není po rakovině ani stopa, i tak ale musí chodit na pravidelné kontroly. „Jsem velmi šťastná. I proto, že mě kamarádi přemluvili, abych si udělala ten test. Jinak to mohlo dopadnout mnohem hůř, jak mi potvrdil i doktor,” uzavřela.

Reklama

Výběr článků

Načítám