Hlavní obsah

Sestava cviků na zpevnění postavy pro ženy, které už nějaký čas cvičí

Novinky, das

Pokud ovládáte správné dýchání a nečiní vám problémy cviky jako klasický plank či statický plank, pak pro vás máme další sadu cviků od profesionálního fitness trenéra Vladimíra Korbela z W. Spa & fitness, které se nachází v prostorech pražského hotelu InterContinental. Tyto cviky zvládnete v pohodlí domova.

Sestava cviků na zpevnění postavyVideo: Novinky

 
Článek

Střed těla nebo také hluboký stabilizační systém se skládá z příčného břišního svalu, šikmých břišních svalů, pánevního dna, bránice a antagonistických vzpřimovačů páteře tvořících spodní část zad. Posílením těchto svalů se zlepšuje držení těla, stabilita, koordinace pohybů a výrazně se snižuje riziko zranění během fyzické aktivity.

Hluboké svalstvo středu těla by mělo být aktivní předtím, než začnete s jakýmkoli jiným cvičením. Právě toto svalstvo je zodpovědné za správné držení těla a stabilizaci páteře, a pokud ochabne, způsobuje nejrůznější bolesti zad či kloubů.

Proto se nejprve zaměřte na nácvik správného dýchání a statických cviků. [celá zpráva].

Až tyto cviky zvládnete, zaměřte se na tři další, dynamičtější, které vám v přiloženém videu ukáže a vysvětlí trenér Vladimír Korbel.

Reklama

Související témata:

Související články

Tipy, jak se donutit k rannímu cvičení

Motivace ke cvičení chybí občas každému z nás. Obzvláště těžké je to ráno, když víte, že byste si místo pocení mohli přispat. Pokud máte se vstáváním problém,...

Jak dosáhnout plochého břicha bez cvičení

Krásné ploché bříško je snem mnohých žen i mužů, kteří hodiny týdně tráví v posilovnách či při jiných sportovních aktivitách. Podle italských odborníků ale...

Výběr článků

Načítám