Hlavní obsah

Pohybové aktivity, které vás na podzim spolehlivě vyženou z postele

Novinky, Linda Humlová

S přicházejícím podzimem naše fyzická aktivita zpravidla klesá, místo aktivního odpočinku toužíme po šálku horké čokolády, teplém županu a oblíbeném seriálu. Takovým přístupem si ale koledujeme o tukové zásoby, které v zimě sice zahřejí, ale moc parády neudělají. Vyberme si proto nový sport či aktivity, které nás budou bavit, zahřejí, a navíc udrží v kondici!

Foto: Profimedia.cz

I na podzim se dá efektivně sportovat.

Článek

Hot jóga

Vstanete z postele jenom za příslibem tepla? Pak i pro vás máme řešení, vyzkoušejte hot jógu. Ta se cvičí při teplotě 42 °C. Díky tomu se vám odplaví toxiny z těla, zlepšíte si flexibilitu, a navíc si příjemně prohřejete a protáhnete celé tělo. A to chce v zimě každý, nebo ne?

Foto: Profimedia.cz

Na hot jógu si připravte úsporné oblečení. Pořádně se totiž zapotíte!

Hot jógu si můžete zacvičit v každém větším městě. V Praze můžete vyzkoušet například Dům Jógy.

Procházky

Nenásilnou formou odreagování a zároveň aktivního odpočinku jsou procházky. Stačí si každý den zadat cíl, že se projdete alespoň na 15 minut a uvidíte, že se budete cítit lépe jak po fyzické, tak po psychické stránce.

O víkendu pak vyjeďte na menší túru do přírody, kde si dáte více do těla a nadýcháte se čerstvého vzduchu.

Taneční lekce

Myslíte si, že už jste vyzkoušela úplně všechno, od zvedání činek, po hodiny pilates, ale nic vás nezaujalo? Co vzít sport za úplně jiný konec a začít s tancem? Ručíme vám za to, že se budete báječně bavit a ani si nevšimnete, že u toho spálíte kalorie.

Navíc si můžete vybrat mezi různými styly, případně je vzájemně kombinovat. V pražském studiu Dance Perfect se můžete vrátit v čase na lekci 80´s Style, rozvlnit boky do tempa salsy nebo se naučit triky na hodině MTV Style. Speciálních lekcí se dočkají i maminky.

Foto: Profimedia.cz

Taneční lekce můžete absolvovat i s partnerem. Uvidíte, že se prohloubí váš vztah a užijete si spoustu legrace!

Fitness jinak

Nudí vás vaše staré fitness centrum, ale přesto víte, že kombinace silového tréninku a kardia je pro vás klíčem k vytoužené postavě? Pak zkuste něco trochu jiného.

Foto: archiv firmy

John Reed

Netradiční fitness cvičení přináší například pražský klub John Reed, ve kterém se jedinečným způsobem prolíná hudba, design a fitness. Čeká vás klubová atmosféra s hudbou speciálně zvolenou ke cvičení, kterou vám živě zahrají i známí DJs. To rozhodně nezní jako nuda, co říkáte?

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám