Hlavní obsah

Kajenský pepř - koření, po kterém zhubnete

Novinky, lin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milujete pikantní jídla? Pak pro vás máme dobrou zprávu. Pálivá jídla nabízejí více benefitů, než si možná myslíte. Jejich přísady v čele s kajenským pepřem si umí poradit s nejrůznějšími neduhy, mimo jiné pomohou i s hubnutím. Stačí přidat pár rozdrcených papriček do vašeho oblíbeného jídla a uvidíte, že se orosí nejen vaše čelo, ale i špíčky.

Foto: Profimedia.cz

Papričky, ze kterých se dělá kajenský pepř.

Článek

Pokud se ptáte, co je vlastně kajenský pepř, odpověď je jednoduchá. Je to druh mletých červených čili papriček, který obsahuje specifickou látku kapsaicin, která má na naše tělo mnohé pozitivní účinky. Jaké to jsou?

Pomáhá při hubnutí

Ne nadarmo se mluví o kajenském pepři jako o zázračném koření. Studie ukázaly, že podstatně snižuje chuť k jídlu, a navíc zrychluje metabolismus, což vede k rychlejšímu spalování tuků.

Zbavuje bolesti

Kajenský pepř obsahuje kapsaicin, což je aktivní látka, která odstraňuje bolest. Analgetický účinek je významný zejména při lokálních problémech, proto se nejčastěji užívá při různých chronických bolestech krku, hlavy či zubů.

Uleví při nachlazení

Cítíte se mizerně? Podle webu Health stačí nasypat pár špetek kajenského pepře do vašeho oblíbeného čaje. Příjemně vás zahřeje, navíc uvolní hlen v krku i rýmu.

Pomáhá při léčbě vředů

Někteří lidé věří, že kořeněná jídla mohou způsobovat vředy, které se nejčastěji tvoří uvnitř žaludku či v tenkém střevě, ale opak je pravdou. Nedávné studie naznačují, že kapsaicin dokáže prolomit ochrannou bariéru vředů a tím napomáhá k jejich léčení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám