Hlavní obsah

Pochoutky, které vám uberou roky

Novinky, ema

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Toužíte po mladším vzhledu, pevné a zdravě vypadající pokožce a vypnuté pleti? K tomu dopomohou potraviny, se kterými se běžně setkáváte třeba v ledničce, ale i v nabídkách obchodních řetězců. Možná vás to překvapí, ale na spoustě z nich si dokonce můžete i dobře pochutnat.

Foto: Profimedia.cz

Existují potraviny, díky kterým můžete vypadat o pár let mladší.

Článek

Řada lidí řeší přibývající věk plastickými operacemi, injekcemi s botoxem, peelingy a přísnými dietami. Je ale důležité si v první řadě uvědomit, čím naše tělo živíme. Pokud totiž naše strava obsahuje dostatečné množství vitamínů, zdraví prospěšných živin, minerálů a antioxidantů, pak se to odrazí i na našem vzhledu.

Pomeranče

Oranžový zázrak, stejně jako jiné citrusové plody, obsahuje skutečně vysoký obsah vitamínu C, který aktivně bojuje proti stárnutí kůže a chrání ji před okolními vlivy. Také se podílí na rychlém hojení ran, tělo nabíjí energií a posiluje imunitní systém.

Rajčata

Červené barvivo lykopen je velmi silný přírodní antioxidant, který funguje na principu doopravdy funkčního opalovacího krému. Rajská jablka chrání kůži před slunečním zářením, a to jak z venku, tak i zevnitř.

Hnědá rýže

Tmavá rýže se od bílé liší množstvím slupek. Obsahuje zrnko po zrnku spoustu vitamínů a minerálů. Je skvělým zdrojem vlákniny, která má důležitý vliv na trávicí ústrojí a snižuje riziko rakoviny tlustého střeva.

Špenát

Pokud si připravíte salát ze špenátových listů, prokážete službu svým kostem, kloubům, ale i prohlubujícím se vráskám v obličeji. To vše díky kolagenu, kterého má tento list na rozdávání.

Losos

Pigment, díky kterému je rybí kůže růžová, je nepřítelem volných radikálů. Právě astaxanthin bojuje proti poškozování buněčné membrány a stárnutí pleti.

Hořká čokoláda

Pokud chcete potěšit své chuťové pohárky, svěřte se tmavé čokoládě. Do těla se vám tak dostanou flavonoidy (obsažené v kávových bobech), které jsou jedny z nejbohatších na antioxidanty.

Avokádo

Tajemství krásných, pevných a lesklých vlasů se skrývá v avokádu. V jeho dužině je totiž velké množství vitamínu E, který působí blahodárně nejen na naši krásu, ale i na sexuální výkonnost a srdeční vady.

Reklama

Související články

Recepty plné vitaminů a vlákniny

Denně bychom měli zkonzumovat minimálně 200 g ovoce a 400 g zeleniny. Ve skutečnosti ale sníme až o čtvrtinu méně, což je samozřejmě špatně. Přijímáme tedy...

Výběr článků

Načítám