Hlavní obsah

Termální sirná voda přispívá k relaxaci, i léčí kožní nemoci

Novinky, das

Pro lidský organismus je termální sirná voda ideální prevencí celé řady nemocí. Mnohé z nich dokonce i léčí – například pohybové, neurologické či dermatologické problémy. Může být ale prospěšná každému člověku, i docela zdravému a aktivnímu sportovci. Přispívá totiž k relaxaci, uvolnění a při plavání i k posilování svalstva, zvyšuje ohebnost kloubů, odstraňuje křeče ve svalech a upravuje termoregulaci.

Foto: Lázně Velké Losiny

Unikátní teplé prameny s nejvyšší koncentrací rozpuštěných sirných sloučenin v České republice.

Článek

„Účinek podporuje také teplota vody okolo 36 stupňů Celsia, kterou má voda i v termálním koupališti ve Velkých Losinách, přímo v nádherném parku lázeňského areálu, a které je přístupné i nelázeňským hostům,“ vysvětluje MUDr. Tomáš Vilhelm, vedoucí lékař Lázní Velké Losiny společnosti Royal Spa, která po sezóně začne s výstavbou nového termálního koupaliště s celoročním provozem.

Unikátní teplé prameny s nejvyšší koncentrací rozpuštěných sirných sloučenin v České republice a s pozitivním účinkem na kůži i dýchací cesty jsou vhodné i pro děti. Blahodárně působí nejen na neurologické problémy, ale i na kožní, jako jsou lupénka, kontaktní či atopický ekzém, keratodermis, neurodermis, ale také stavy po spáleninách.

„Léčba kožních onemocnění se soustředí na vodoléčbu. Výhodou je i možnost absolvovat procedury směřující ke zlepšení potíží pohybového aparátu. Například lupénku nezřídka provází kloubní postižení, které však při ambulantní léčbě v nemocnicích nebývá řešeno,“ doplňuje vedoucí lékař.

Teplé sirné prameny lze vyzkoušet o dovolené, ale i jako lázně, kdy je pobyt plně či částečně hrazen zdravotními pojišťovnami. V těchto případech je pobyt doporučován jednou v roce v délce tří týdnů.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak krotit alergie, astma, atopický ekzém?

Máme kožní problémy a různé alergie. Ale proč? Rádi dáváme přednost novodobým designům a reklamě před zdravotní nezávadností přírodních materiálů a negativní...

Výběr článků

Načítám