Hlavní obsah

Migrénu utiší milování lépe než léky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trápí vás často silné bolesti hlavy? Pak zapomeňte na léky a zkuste zlákat partnera na milování. Podle německých vědců totiž mnohým pomůže vyléčit ukrutnou bolest hlavy mnohem snáze vášnivé milování zakončené vyvrcholením, než sebelepší pilulky.

Foto: Profimedia.cz

Sex může přerušit migrénu a vážnou bolest hlavy.

Článek

„Více než polovina pacientů s migrénou, která se pustila během vážného ataku do sexu, zažila po skončení sexu výraznou úlevu od symptomů. Pětinu z těchto pacientů pak přešla bolest hlavy zcela,“ tvrdí vědci z Westfälische Wilhelms univerzity v Münsteru.

Od bolesti ulevují zřejmě endorfiny, které se při sexu a zvláště orgasmu vylévají do mozku. Tento hormon je velmi účinným lékem na bolest.

„Sex může přerušit migrénu a vážnou bolest hlavy, sexuální aktivity jsou mnoha pacienty využívány jako lék na akutní bolest hlavy,“ tvrdí vědci z Münsteru.

Mnozí odborníci byli dosud přesvědčeni, že naopak po sexu může dojít ke spuštění migrény či jiné formy bolesti hlavy. Muži užívají sex k léčbě migrény častěji než ženy.

Skenování mozku potvrdilo, že při vážné bolesti hlavy či migréně je aktivní hypotalamus, který je aktivní také při orgasmu.

Reklama

Související témata:

Související články

Nejčastější příčiny bolestí hlavy

Zase ten známý nepříjemný tlak v hlavě, bolest, která vystřeluje do spánků, pocit, jako by vás někdo bouchal do hlavy kladivem. Ano, opět vás bolí hlava....

Výběr článků

Načítám