Hlavní obsah

Se stresem i únavou organismu mohou pomoci kyslíkové bary

Právo, Petra Hátlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hitem poslední doby je umělé dodávání kyslíku do organismu. Lidé stále více navštěvují kyslíkové bary, kde životně důležitý plyn inhalují. Využívají metod, při kterých se kyslík vpravuje do těla pomocí speciálních přístrojů, a stranou nezůstávají ani kosmetické společnosti, které kyslíkem obohacují své výrobky. Hlad po kyslíku je totiž v naší civilizované společnosti obrovský.

Foto: Profimedia.cz

Kyslík z přírody nám prý už nestačí

Článek

Snaha obohatit organismus kyslíkem není ničím novým. Každý výlet do přírody, výšlap do hor nebo procházka po lese funguje obdobně. Čistý vzduch dodá tělu více kyslíku, a tělo tak získá více energie na regeneraci. Jenže tento přísun kyslíku v dnešní době, plné stresu a snahy o podání co nejlepšího výkonu, nestačí. S intenzívními kyslíkovými kúrami jako první začali sportovci, kteří inhalace využívali ke zvýšení svého výkonu.

Nyní jich využívají i běžní smrtelníci v relaxačních a sportovních studiích a kyslíkových barech.

„Oxygenoterapie, při které člověk inhaluje kyslík z koncentrátoru kyslíku hadičkami, je ve světě známá několik desetiletí, u nás ji lidé teprve pomalu objevují, ale zájem o ni roste. Po proceduře se člověk cítí velmi rychle lépe, k dosažení dlouhodobého efektu je ale třeba procedury opakovat,“ uvádí ing. Gita Civínová z pražského kyslíkového baru Pohoda.

Kyslíkové terapie jsou součástí i mnoha lázeňských procedur, rehabilitačních center a ozdravných kúr. Ozdravujícího účinku využívají lidé s nemocnými plícemi, oslabenou imunitou i běžnými civilizačními chorobami a lidé, již jsou vystaveni stresu.

Oxyinjekce jsou žádané

Největší zájem o dávky kyslíku mají ženy, které objevily blahodárné účinky kyslíku na pleť. Kosmetická a relaxační studia proto nabízejí terapie, které pomáhají v boji proti stárnutí pleti, kyslíkové injekce i speciální kyslíkové kúry. Přestože nejde o záležitost levnou, studia o klientky nemají nouzi.

Zájem o dodání kyslíku stále roste, ženy si uvědomují, že zejména ve velkých městech má tělo po kyslíku hlad a potřebuje ho. »Oxyinjekce« jsou metodou, kdy bez porušení kůže, pouze pomocí silného tlaku, dochází ke vpravování kyslíku do pokožky. Cílem procedury je urychlení metabolismu a regenerace kožních buněk.

"Intenzívní kyslíkové procedury v podobě masek a zábalů pleti dodávají nejen samotný kyslík, ale i další aktivní látky, jako je vitamín C nebo AHA sérum. Všechny tyto procedury jsou stále žádanější,“ vysvětluje majitelka Silhouette Relax and Vital Studio Krystyna Kovář.

Zájem o kyslík si uvědomují i výrobci kosmetických přípravků a snaží se najít cesty, kterak jím obohatit své výrobky. V domácí péči je tak možné používat oxyspreje obsahující kyslík i speciální přípravky, které umožňují pleti jeho lepší vstřebávání.

„Některé naše produkty obsahují minerály, díky kterým se kyslík lépe vstřebává do pleti.

Zlepšení nastupuje ihned po aplikaci přípravků, a to o 15 až 22, 3 %. Navíc umožňují pleti se i lépe zbavit toxického kysličníku uhličitého,“ vysvětluje Lenka Dušková, product manažerka značky Biotherm.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám