Hlavní obsah

Diety celebrit: Jak si Princ z Persie Jake Gyllenhaal vymodeloval postavu válečníka

Novinky, Bohumila Kunertová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vypracovanou a vytrénovanou postavu herce Jakea Gyllenhaala můžeme nejnověji vidět ve filmu Princ z Persie: Písky času. Pojďte se s námi podívat, jaké diety či cvičení se skrývají za jeho bezchybným vzhledem.

Kateřina Cajthamlová nedoporučuje dietu Jakea Gyllenhaala dlouhodoběVideo: Novinky

 
Článek

Pro nejnovější roli prince Dastana bylo potřeba, aby si Jake vytvořil postavu válečníka, ale ne kulturisty. Základem tedy bylo vypracování sportovního vzhledu, kde je kladen důraz především na svalovou vytrvalost, s čímž mu pomáhal trenér Simon Waterson. Před začátkem natáčení tedy Jake trénoval třikrát denně. Aby ale dosáhl vytoužené postavy, bylo tomu třeba i přizpůsobit jídelníček.

Foto: Profimedia.cz

Jake Gyllenhaal v nejnovějším filmu Princ z Persie: Písky času

Podívejme se tedy, jaký byl Jakeův dietní a cvičební rozvrh během dne.

Prvním krokem po ránu byla tzv. předcvičební svačina, která obsahovala půl banánu, ořechy a espresso. Pak následovalo ranní cvičení, které se skládalo z: 10minutového kardio cvičení s 20librovou zátěží, která simulovala váhu brnění ve filmu. Dále následoval 10minutový sprint a posilovací cviky, celá série se opakovala pětkrát. Nakonec následoval 10minutový jogging.

Teprve potom přišla na řadu snídaně v podobě omelety z bílků, k tomu proteinový koktejl a izotonický nápoj. Oběd se skládal z pečených brambor, tuňáka a k tomu salát.

Před večeří opět následovalo cvičení, které simulovalo boj s mečem a poté následovaly cviky na břišní svaly. Odměnou k večeři pak byla polévka a proteinový koktejl.

Během dne také mohl Jake konzumovat proteinové tyčinky, tmavou čokoládu nebo potraviny bohaté na omega 3, 6 a 9 kyseliny a samozřejmě nezbytnou nutností byla voda.

Foto: Profimedia.cz

Jake Gyllenhaal

Sportovní typ

I když Jake nemusí zrovna tvarovat postavu pro nějaký film, stále si drží skvělou figuru, a to díky svému oblíbenému sportu. Rád jezdí na skateboardu, hraje basketbal. Miluje surfování a oblíbil si kalistenické cvičení (cviky na propracování zadních stehenních svalů a spodních břišních svalů).

Kromě sportu a cvičení si i v běžném životě hlídá váhu a vybral si k tomu dietu s nízkým obsahem sacharidů. Základem jsou maso, sýry a listová zelenina. Vyhýbá se přitom cukrům, bílé mouce a škrobové zelenině.

Tento druh diety má po světě mnoho příznivců, kteří tvrdí že právě tento typ je vhodný pokud chcete zhubnout, nebo si udržet ideální hmotnost. Brad Pitt, Angelina Jolie nebo LL Coll J jsou jedni z mnoha příznivců této stravy.

Jak dietu Jaka Gyllenhaala hodnotí odbornice na hubnutí Kateřina Cajthamlová, zjistíte z přiloženého videa.

Reklama

Související témata:

Související články

Diety celebrit: Jak hubne Gwyneth Paltrowová

Herečku Gwyneth Paltrowovou můžeme v posledních dnech vidět jako Pepper Pottsovou v pokračování slavného filmu Iron Man 2. Jak si tato matka dvou dětí drží...

Diety celebrit: Jak hubne Tom Cruise

Toma Cruise lze zařadit mezi známé a velmi slavné herce. V jeho filmech, jako je například kultovní Top Gun nebo v sérii Mission Impossible, ženy mohly...

Diety celebrit: Jak hubne Jennifer Anistonová

Herečka Jennifer Anistonová je českému publiku známá nejen jako Rachel ze seriálu Přátelé, ale i jako bývalá manželka neméně slavného Brada Pitta. Tato...

Výběr článků

Načítám