Hlavní obsah

Elektrolipolýza pomůže v boji s tukovými polštáři

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čím více se blíží jaro, tím častěji se ženy trápí kilogramy navíc. Některé drží nejrůznější diety, jiné zkoušejí nejnovější druhy metod jako je např. elektrolipolýza.

Článek

Elektrolipolýza je speciální metoda sloužící k postupnému rozrušení tukových buněk pomocí elektrického pole. Během procedury se do problematických podkožních partií zavedou tenké jehličky, které působí jako elektrody. Tím dochází k masivnímu zvýšení metabolické aktivity v podkožní tukové tkáni. Elektrický proud tak rozpouští tuk, který pak tělo vylučuje společně s močí.

"Nejčastěji tuto metodu absolvují maminky po porodu. Tuk zmizí a je to bez jizvy, což je výhoda. Ženy navíc nemusí nosit žádné stahovací prádlo a nejsou omezeny ve svém běžném životě,“ vysvětluje doktorka Petra Samková z Kliniky GHC Praha.

Elektrolipolýzu je vhodné aplikovat jednou až třikrát týdně, přičemž četnost záleží především na velikosti tukových polštářků a tělesné partii. Na těle se provádí zhruba deset zákroků, na obličeji jen kolem pěti. „Pomocí elektrolipolýzy ošetřujeme především problematické partie vnitřních a zevních stehen, hýždí, boků a břicha. Velmi úspěšně se dá aplikovat i na oblast obličeje a podbradku,“ dodává Samková.

Jedna aplikace elektrolipolýzy na těle vyjde asi na 3 tisíce korun. Současně by měly ženy dodržovat zdravý životní styl včetně cvičení a racionální stravy. V takovém případě je odbourání tuku víceméně trvalé.

Elektrolipolýza není vhodná pro těhotné ženy a kardiaky. Také se nedoporučuje lidem s většími tukovými zásobami, kterým poslouží spíše tradiční liposukce.

Reklama

Související témata:

Související články

Chcete-li být štíhlé, snídejte

Nesnídat a udržet si dokonalou postavu je skutečně velmi náročné. Naopak ti, kteří si po ránu dopřejí vydatnou stravu, mají mnohem méně problémy s přibýváním...

Jak hubnou hollywodské hvězdy

Ani zahraniční celebrity nejsou přirozeně štíhlé a krásné ženy. Některé z nich tráví hodiny v posilovně, jiné se vzdávají v podstatě všeho, co je dobré,...

Výběr článků

Načítám