Hlavní obsah

Nová kniha radí pacientům, jak komunikovat s lékaři

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pacientům, kteří nevědí jak komunikovat s lékaři, může pomoci nová publikace Jak přežít pobyt ve zdravotnickém zařízení. Podle jedné z autorek Elišky Sovové reaguje na mnohé dotazy pacientů typu co mají dělat, když... Téma chtěli autoři i vydavatelé trochu odlehčit, proto si za kmotra knihy zvolili herce Tomáše Hanáka.

Článek

Knihu psal zhruba rok a půl kolektiv 11 autorů, lékařů z českých fakultních nemocnic. Základní myšlenkou publikace je ukázat pacientovi, že má sice svá práva, ale i povinnosti. Na druhou stranu má lékař své povinnosti, ale i svá práva.

"Pacient by se lékaře měl co nejvíc ptát," podotkla jedna autorek Renata Podstatová. Vznik publikace, kterou doplnil ilustracemi Štěpán Mareš, podle Sovové trval déle vzhledem k neustálým změnám ve zdravotnické legislativě.

Hanák ke své úloze kmotra knihy poznamenal, že v momentě, kdy byl za tím účelem osloven, ho napadlo, že už asi vypadá tak špatně, že to musí být právě on. "Pak jsem se ale podíval do zrcadla a zjistil jsem, že v tom to nebude. Vypadám výborně," vtipkoval herec, od něhož se prý zřejmě očekávalo, že křest pojme s nadhledem.

"Přestože téma je vážné, nic není tak vážné, aby se z toho nemohla udělat legrace," dodal herec, jenž si prošel protialkoholní léčebnou.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám