Hlavní obsah

Zambie vykázala kondomy ze škol

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LUSAKA

Zambie zakázala distribuci pánských ochran před početím ve školských zařízeních. Žáci jsou tak prý nabádáni k předčasnému pohlavnímu styku. Samotný ministr školství Andrew Mulenga prohlásil, že osvětová akce vede mladé k předmanželskému sexu.

Foto: Konfuciova akademie

Program měsíce čínské kultury

Článek

Nová směrnice je ovšem v rozporu s kampaní, kterou se ve školách snaží provádět ministerstvo zdravotnictví a která se snaží zabránit šíření smrtelné nákazy AIDS mezi mládeží. Rozhodnutí už také kritizovala řada místních organizací, jež se na boj s AIDS zaměřují.

Mulenga rovněž uvedl, že místo rozdávání kondomů, které podle něj podporuje nemorálnosti, by studentům v rámci boje s ničivou chorobou mělo být raději doporučováno, aby se sexu zdrželi.

Zambie, kde žije asi 11 miliónů obyvatel, patří k nejvíce postiženým zemích na jihu Afriky zmítanou AIDS. Podle statistik OSN tam ročně podlehne tomuto onemocnění přibližně 120 tisíc lidí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám