Hlavní obsah

Usnutí partnera ihned po milování zvyšuje u druhého touhu po mazlení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ANN ARBOR

Někdo po milování ještě leží vedle svého partnera v posteli a užívá si jeho blízkosti, jiný malou chvilku po orgasmu usne. Vědci v souvislosti s tím prokázali, že čím dříve po milování jeden z partnerů usne, o to více touží ten druhý po mazlení a blízkosti.

Foto: Profimedia.cz

Čím dříve jeden z partnerů po sexu usne, o to více druhý touží po mazlení a něžnostech.

Článek

Podle americké studie univerzit z Michiganu a Pensylvánie zřejmě souvisí míra touhy s tím, že protějšek nemá šanci si povídat a vytvořit psychickou pohodu. Následkem toho jeho organismus reaguje vylitím hormonů sblížení do mozku a zvýšenou touhou po mazlení a objímání.

„Čím častěji partner jednoho člověka usíná hned po sexu, tím silnější má dotyčná osoba touhu po mazlení,“ tvrdí docent Daniel Kruger z University of Michigan.

„Usnutí před tím, než usne partner, může být podvědomým způsobem, jak se vyhnout jakékoli debatě o závazcích po sexu. A to může vyvolávat touhu mazlit se a objímat v partnerovi, který zůstal vzhůru,“ vysvětluje doktorka Susan Hughesová z Albright College v Pensylvánii.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám