Hlavní obsah

Typy mužů, kterým ženy neodolají

Novinky, Bohumila Kunertová

Není žádným tajemstvím, že někteří muži jsou pro ženy neodolatelní, zatímco jiní stojí tiše v koutku a žádná dáma si jich ani nevšimne. Čím to ale je? Jde jen o vzhled, nebo musí z muže něco vyzařovat, aby byl pro opačné pohlaví "v kurzu"?

Foto: Profimedia.cz

Podle odborníků na vztahy existuje sedm typů mužů, kterým ženy prostě neodolají.

Článek

Podle odborníků je pro ženy u mužů důležitý nejen vzhled, ale také určité osobnostní vlastnosti, které zapříčiňují, že se ženy jejich v okolí úmyslně zdržují a vyhledávají jejich společnost.

Existuje prý celkem sedm typů mužů, kterým ženy z nějakého důvodu nemohou odolat. Aby byl muž úspěšný, měl by oplývat alespoň některými znaky z každé níže uvedené skupiny, uvedl server Askmen.com.

Pokud ale nepatříte ani do jedné skupiny a nemáte ani žádné z níže uvedených specifik, nezoufejte. I když uvedené vlastnosti podvědomě ženy přitahují, i tak nakonec záleží na povaze a charakteru daného muže. Mnohé ženy nakonec dávají stejně přednost "obyčejnějším" typům před výstavními modely.

Romantik 

Romantický a citlivý muž je nejen podle mnohých telenovel ideál pro každou ženu. Nosí ženě každou chvíli květiny a malé sladkosti, nevadí mu romantická večeře při něžném světle svíček. Své partnerce často volá, aby jí řekl, že na ni stále myslí, často projevuje své city.

Proč je tak neodolatelný: Každá žena je ráda oceňována a rozmazlována a romantik jí tento pocit jistě dopřeje. Nestydí se používat romantická gesta, aby dokázal, jak svou družku miluje.

Sebejistý muž

Dokonale se ovládá a je si jistý sám sebou. Na veřejnosti vystupuje velmi sebevědomě. Ve vztahu si je jistý sám sebou, nežárlí na jiné muže, necítí se ohrožen družčinými kamarády či kolegy z práce.

Proč je tak neodolatelný: Sebejistí muži všeobecně ženám více imponují. Pokud si tento muž myslí, že je skvělý, po nějaké době přenese tento pocit i na své okolí a na partnerku. Sebejistí muži nevyžadují od svých partnerek neustále slovo uznání, což je dělá ještě více žádanými.

Umělecký typ

Umělecky založení muži jsou spontánní a žijí pro daný okamžik. Často využívají svou kreativitu, aby s ní ženu dokonale oslnili (napíše pro partnerku píseň, namaluje jí obraz apod.).

Proč je tak neodolatelný: Každá žena má ráda pocit, že je jedinečná a zvláštní. Tím, že jí bude muž označovat či považovat za svou múzu nebo zdroj inspirace jí tento pocit jistě dopřeje. Ženy u těchto mužů velmi oceňují jejich kreativní mysl a také způsob, jakým je začleňují do umění.

Cizinec

Už jen ta představa, že je muž z nějaké vzdálené exotické země, vyvolává velkou vlnu vzrušení. Pokud k tomu má ještě neodolatelný přízvuk a šarm, není co řešit. Může mít sice trochu jiné společenské návyky a být trochu nepředvídatelný, možná je to ale právě to, co ženy na takovém vztahu přitahuje.

Proč je tak neodolatelný: Stoprocentním vítězem v přitažlivosti cizinců je charisma. Pokud se k tomu přidají ještě lichotky a sladká slovíčka v cizím jazyce, je o úspěch postaráno. Pokud ale zrovna neovládáte žádný cizí jazyk, nezoufejte. I když jsou vztahy s cizinci možná žhavější, často nevydrží delší dobu.

Pohodář

Pohodář je vždy doma tam, kam ho vítr zanese. Většinou nemívá nudný život, může se chlubit mnoha dobrodružstvími. Mezi takové patří často milovníci motorek, nebo cestovatelé, kteří rádi jezdí na poslední chvíli na zajímavá, někdy až nebezpečná místa. Často se ale neohlížejí na možné následky, žijí pro danou chvíli.

Proč je tak neodolatelný: Téměř každá žena, i když to veřejně nepřizná, má ráda, když je v muži kousek rebela. Možná by tajně chtěla být také taková. Bezstarostné typy mužů dávají ženám pocit, že jsou opět mladé a nespoutané. Ženy také láká představa, že by mohly takového muže ve vztahu zkrotit (i když to reálně není možné).

Inteligentní a zábavný

Podněcuje hovory, které jsou na intelektuální úrovni a očekává od okolí přiměřenou reakci. Svým osobitým smyslem pro humor dokáže ženu rozesmát, často dokáže hovořit příjemně a zajímavě i o naprosto nezáživných tématech.

Proč je tak neodolatelný: Pokud ve vztahu přetrvá i po letech notná dávka intelektu, může si být žena jistá, že ji neopustí, i když bude stárnout, a nebude už zdaleka tak přitažlivá jako dřív.

Pozorný, taktní typ

Rád podrží ženě dveře při vystupování z auta, při usazování v restauraci jí pomůže se židlí. Zaplatí za večeři, vždy ji doprovodí až domů. Soustředí se na ženiny city, řídí se podle ní, když chce jít dřív domů.

Proč je tak neodolatelný: Někteří muži si myslí, že takový "přecitlivělý a slušňácký" chlap přeci žádnou ženu zaujmout nemůže. Při prvním vztahu možná ne, ale pokud si žena projde několika špatnými vztahy, ráda přehodnotí své priority a bude nadšená, když tohoto muže najde. Pro krátkodobý vztah ženy většinou berou v potaz i nějaké to menší dobrodružství, nezávislost a riziko, co se ale týká dlouhodobějšího vztahu, chtějí muže, který k nim bude slušný a bude je respektovat.

Jak už bylo ze začátku řečeno, pokud se nepřiřadíte ani k jednomu konkrétnímu typu, nevadí. Jen mějte na paměti, jaké rysy a z jakých důvodů ženy upřednostňují. Zkuste si vybrat ten, který je vám nejblíže a vyzkoušejte ho. Ženy jistě ocení vaše nové já a i vy se pak možná budete cítit lépe.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám