Hlavní obsah

Třetina mužů na první schůzce lže. Nejčastěji o práci a "bývalkách"

Novinky, Veronika Hušková

Ženy, jež odcházejí z prvního rande naprosto okouzleny svým protějškem, by se měly aspoň jednou nohou vrátit zpátky na zem. Existuje totiž velká pravděpodobnost, že nejméně polovina věcí, jimiž je onen vyvolený oslnil, byly naprosté výmysly. Podle výzkumu serveru MyCelebrityFashion.co.uk totiž o sobě na první schůzce lže každý třetí muž.

Foto: Profimedia.cz

Naparování, zveličování i úplné lhaní většinou používají muži, aby na ženu zapůsobili.

Článek

Průzkumu, o němž informoval britský server Metro, se zúčastnilo 1700 mužů a z nich celých 32 procent přiznalo, že nebyli vždy k potenciální partnerce upřímní. Pokud se tedy těšíte, že se na první schůzce o svém vyvoleném něco dozvíte, rozhodně nečekejte, že to bude čistá pravda.

S velkou rezervou je rozhodně třeba brát sdělení o minulých vztazích. O těch totiž podle průzkumu lže celých 38 procent. Nejčastěji podle odborníků mlží o své intimní minulosti extroverti. Ti totiž za sebou mívají více vztahů, ale na prvním rande chtějí vypadat cudně.

Ve volném čase hodně čtu...

Každý čtvrtý respondent pak v průzkumu přiznává, že na první schůzce povídá bludy o svých koníčcích a zájmech. Pokud vám tedy bude váš mužský protějšek vyprávět, jak ve svém volném čase leze na Mount Everest, vaří nebo čte Prousta, vyplatí se možná položit mu několik šťouravých otázek. Třeba se nakonec ukáže, že o volném čase místo na horu leze na gauč, místo vaření večeře si dá párek a Proust je jen přezdívka pro sportovní přílohu novin.

Předstírání sečtělosti je ale mezi muži zvlášť oblíbený nešvar a je dokonce častější než mlžení o skutečném věku. Vyplynulo to z průzkumu britské společnosti National Year of Reading. Muži se totiž domnívají, že ženy berou četbu jako prestiž, a tak se rádi holedbají, kolik toho přečetli, ačkoliv ve skutečnosti by jim k výčtu stačily prsty jedné ruky. Na podporu své fiktivní image si dokonce čtvrtina z nich neváhá vzít na rande knihu a nastražit ji tak, aby na ni pohled partnerky nemohl nepadnout.

Já tam tomu všemu šéfuju, víš..

V top ten lží, které se na prvním rande snesou na hlavy důvěřivých žen, jsou ovšem informace o povolání. Celá polovina mužů má tendence si fakta o způsobu vydělávání na denní chleba tak "trochu" poupravit. Každý druhý se přitom povýší, skoro třetina si dokonce vymyslí zcela jiné zaměstnání.

Ačkoliv lhaní není právě kladná charakterová vlastnost, polehčující okolností by mohl být fakt, že 93 procent mužů lže, aby na ženu zapůsobili. Jen pouhých sedm procent to dělá se záměrem právě opačným, a to ženu odpudit.

Jak moc muži věří, že jim jejich lhaní projde, nejspíš naznačuje i to, že každý pátý uvedl, že lež přiznal, až když ji odhalila sama partnerka.

Pokud se i z toho vašeho "bohatého, sečtělého a zajímavého" nakonec vyklube "chudý nudný buran", nezoufejte. Podle výzkumu britského serveru UKdating.com musí žena randit v průměru s 24 muži, než potká toho pravého. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Když na prvním rande vázne hovor

Tak a je to konečně tady. Váš vyvolený protějšek vás pozval na rande. Všechno zdánlivě běží, jak má: šaty sedí a účes ještě drží, ucucáváte výborný drink...

Sedm tipů jak sbalit muže bez trapasu

Slečna či zralá žena zatouží po mužském objektu tak silně, že ho prostě musí mít. Jak to udělat, aby si jí přinejmenším všiml, pozval na rande, ale aby se...

Výběr článků

Načítám