Hlavní obsah

Šest náznaků, že je váš partner ve vztahu nespokojený

Novinky, Eliška Fischerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Všechny toužíme po tom, aby náš partner byl šťastný a spokojený. Přesto se občas najdou chvíle, kdy sledujeme jeho utrápenou tvář a přemítáme, zda za pokleslou náladu můžeme my, pracovní vytížení nebo jeho neshody s rodinou.

Foto: Profimedia.cz

Jedním z hlavních ukazatelů nespokojenosti ve vztahu je zhoršená komunikace.

Článek

Dokonalý vztah, ve kterém se partneři neustále podporují, dokazují si lásku a září štěstím, je mýtus. V reálném životě občas přijdou chvíle, kdy bychom se nejraději zahrabaly pod peřinu a nejméně týden nekomunikovaly se světem, včetně našeho partnera.

Na druhou stranu není v pořádku, když dlouhodobě vnímáte, že váš partner chodí se svěšenými koutky a sotva vám věnuje jeden zamračený pohled. I proto je dobré zjistit, zda za jeho smutnou náladou stojí nespokojenost ve vztahu nebo problém, který s vámi nemá co do činění.

1. Jednostranná konverzace

Jedním z hlavních ukazatelů nespokojenosti ve vztahu je zhoršená komunikace. Snažte si vybavit, jak s vámi partner mluví, zda se zajímá o vaše problémy.

„Pokud se snažíte komunikovat s partnerem, ale on neustále „odsekává“ nebo kouká do mobilního telefonu, pak jeho chování nevěstí nic dobrého,“ říká odborník na seznamování Joshua Pompey.

Na co se ve zdravém vztahu nikdy nezapomíná

Vztahy a sex

V takové situaci se vyplatí, když se partnera upřímně zeptáte, proč s vámi odmítá komunikovat. Možná zjistíte, že bojuje s přepracováním, možná se vám svěří s větším problémem.

2. Mění se úroveň vaší intimity

„Je přirozené, že v dlouhodobém a vážném vztahu se četnost sexu snižuje. Přesto není v pořádku, když ze dne na den přestane mít partner zájem o intimitu,“ upozorňuje Pompey pro Insider.

Nejde jenom o sexuální apetit. Určitým ukazatelem může být i méně doteků, nulové líbání nebo mazlení po sexu. Joshua Pompey ale dodává, že i v tomto ohledu byste neměla ihned propadat panice.

Za nízkou sexuální touhou totiž může stát mnoho faktorů, například stres nebo zdravotní problém. Nebojte se tedy s partnerem promluvit a zjistit, co se doopravdy děje.

7 věcí, které jsou ve vztahu důležitější než láska

Vztahy a sex

3. Nejste prioritou

Uzávěrka, nový projekt nebo rodinné problémy. To všechno jsou situace, kdy přirozeně, a především pochopitelně, nejste partnerovou prioritou č. 1. Bohužel, v některých vztazích se stává, že se partner na přemíru práce pouze vymlouvá.

„Pokud si všimnete, že partner přestal plánovat vaše společné schůzky, nápadně odsouvá plány a sabotuje víkendový program, zdá se, že ztrácí zájem o váš vztah,“ vysvětluje odborník na seznamování.

4. Setkává se s přáteli častěji než s vámi

S předchozím bodem souvisí také to, když partner cíleně tráví více času s přáteli než s vámi. Jistě, není nic špatného, když partner jednou za čas vyrazí s kamarády na pivo nebo kulečník, problém přichází v momentě, kdy se s přáteli setkává na úkor vašeho společného času.

„Když jeden z partnerů tráví více času s kamarády než se svou polovičkou, vždy se jedná o červenou vlajku, kterou byste neměla přehlédnout,“ míní Pompey.

Co dělat, když nemůžete vystát přátele partnera

Vztahy a sex

5. Je náladový

Není nic výjimečného, když nešťastný partner nedokáže své emoce zpracovat a pouze kolem sebe kope. „Jakmile je ve vztahu partner nespokojený, věci, nad kterými by za normálních okolností mávl rukou, ho najednou rozčilují,“ tvrdí odborník na seznamování Joshua Pompey.

Pokud jste v poslední době zaznamenala, že se partnerovy emoce mění z minuty na minutu, pak v první řadě zachovejte klid a zbytečně nepropadejte hádkám. Nejlépe uděláte, když se partnera na rovinu zeptáte, co se děje a zda mu můžete jakkoliv pomoci.

6. Omlouváte jeho chování

Odbornice na vztahy Lori Salkinová tvrdí, že čím častěji si partnerovo chování omlouváte, tím pravděpodobnější je, že ve vašem vztahu není něco v pořádku.

„Obzvláště to platí ve chvíli, kdy svého partnera omlouváte za chování, které vám vnitřně vadí a nemůžete se s ním smířit,“ říká Salkinová.

Stejně tak se může stát, že jeho chování omlouváte před svými přáteli nebo rodinou. I v tomto ohledu se jedná o červenou vlajku, která napovídá, že s vaším vztahem není něco v pořádku.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související články

Lži, které ženy od mužů slyší nejčastěji

Najít v dnešním uspěchaném světě někoho, kdo nikdy nevyřkl alespoň malou milosrdnou lež, dá opravdu zabrat. Není žádným tajemstvím, že si lžou i partneři ve...

Vztahové výzvy, které řada párů neustojí

První vztahy a první lásky jsou plné očekávání. Bohužel málokdo je připraven na výzvy, které s sebou přináší delší vztah a každodenní realita. Jakmile spadneme...

Výběr článků

Načítám