Hlavní obsah

Lži, které ženy od mužů slyší nejčastěji

Najít v dnešním uspěchaném světě někoho, kdo nikdy nevyřkl alespoň malou milosrdnou lež, dá opravdu zabrat. Není žádným tajemstvím, že si lžou i partneři ve vztahu. Jaké „výroky” ženy od svých manželů či partnerů slyší nejčastěji?

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Muži svým drahým polovičkám často lžou, aby se vyhnuli potížím, uvádí na svém blogu vztahový kouč Mike Hatcher. Čas od času ale bývají ženami odhaleni, čímž se mezi nimi jen „potvrzuje” mínění, že jsou to jen obyčejní podfukáři a lháři.

I když je pravda, že muži často lžou, vina neleží pouze jen na nich. Poměrně rozšířená touha mezi ženami, že chtějí mít svého „vysněného prince”, jim totiž mnohdy ani nedává na vybranou, a proto se uchylují ke lži. Které jsou ty nejčastější?

Lhaní ve vztahu. Kdy lze ospravedlnit, a kdy už ne

Styl

Uvázl jsem v zácpě

Velmi obecně vzato, ne všichni muži jsou zběhlí v dokonalé komunikaci, a často těžko hledají vysvětlení, proč mají zpoždění. I když by se jednalo o skutečně seriózní důvod, přijde jim prostě někdy snazší říct „Uvázl jsem v zácpě“, než složitě vysvětlovat reálný důvod.

Není to tak drahé 

Další běžná lež mnohých mužů. Muži, stejně jako ženy, milují určité věci nebo „hračky“ a chtějí si je pořídit, jakmile jim padnou do oka. Když pak náhodou přijde na přetřes cena, raději se obrní „nic neříkající“ frází, aby se pokud možno vyhnuli možnému nesouhlasu ke koupi.

Časté lži, které ženám ničí jejich sexuální život

Vztahy a sex

Je to podle Hatchera také způsob, jakým se snaží dokázat, že umí hospodařit s hotovostí a nejsou marnotratní. O to víc, pokud mají sdílený účet s partnerkou či manželkou.

Jsem na cestě

Ženy občas zvou muže na akce, na které se jim ale vůbec nechce – zářným příkladem bývají rodinná setkání. Jelikož ale nechtějí riskovat vážné důsledky, kdyby hned odmítli, používají tuto lež jako způsob, jak se z toho co nejdéle „vykroutit“. Kompromitují sami sebe tím, že přijdou pozdě, ale zároveň ukážou, že se alespoň snažili.

Promiň, zmeškal jsem hovor

Tuto lež lze podle Hatchera transformovat i do podoby „Vybila se mi baterie“ nebo „Neměl jsem signál“. Všechny ale znamenají to samé, že muž hovor blokoval nebo jednoduše ignoroval.

Život bez lží by byl mnohem brutálnější, tvrdí vědci

Vztahy a sex

Hlavním důvodem, proč muži tuto lež říkají, je ten, že se bojí říct svým partnerkám či manželkám, aby jim poskytly více prostoru. I muži jednoduše chtějí mít nějaký čas jen na sebe nebo své přátele, aniž by je partnerky „kontrolovaly“.

Nevypil jsem toho moc

Pokud se tato lež objevuje ve vztahu často, může být náznakem většího problému s alkoholem. Závislý muž (a koneckonců nejen on) udělá vše proto, aby ospravedlnil své pití nebo ukázal, že ho má stále pod kontrolou.

Nevypadáš tlustě

Toto je jedna z častých a bezpečných reakcí, které může muž vyslovit. Snad každý ví, že ženy jsou ohledně vlastní váhy dost citlivé, proto se snaží co nejméně je urazit.

Většina mužů se obecně bojí vyjádřit svůj názor i proto, že by pak hrozilo, že by si delší dobu „neužili“.

Láska je především o důvěře a upřímnosti, soucitné lži k ní nepatří

Vztahy a sex

Ještě jedno pivo

Mezi muži je obecně mnoho milovníků piva. Tento lahodný mok si nejčastěji vychutnávají s kamarády v hospodě nebo třeba při sledování nějakého zápasu. Když jim během této doby náhodou zavolá drahá polovička, nejeden z nich se uchýlí k poměrně otřepané frázi „Dám si ještě jedno“ nebo „Dám si poslední a jdu“.

Reálně tím ale chtějí jen rychle ukončit ne zrovna příjemný hovor a dál si užívat s kamarády.

Nejčastější lži o sexu, které muži rádi opakují

Vztahy a sex

Nejde mi o sex

Když muž řekne, že mu nejde o sex, jde mu hlavně o něj. Muži se snaží vztahy nedefinovat, ale ve skutečnosti je definují právě prostřednictvím sexu.

Nic se neděje, vše v pohodě

Toto je pravděpodobně nejčastější lež, kterou muži ženám říkají (děje se to samozřejmě i opačně). Toto vyjádření má jednoduchý základ, zabránit hromadě dramat a pomoci udržet mužskou hrdost.

Muži obecně příliš neumí vyjadřovat své pocity a spíše je v sobě drží. Je pro ně tak snazší nic nepřiznat a vyhnout se tak možným potížím. V takovém případě je lepší víc nevyzvídat a nechat je, aby se s tím sami vypořádali.

Reklama

Související témata:

Související články

O čem by se dětem nemělo nikdy lhát

Lhát se nemá, slýcháme už odmala, a to samé učíme i své děti. Přesto se mnohdy sami lhaní vůči svým dětem dopouštíme. I když jde převážně o nevinné lži, ne...

Jak včas poznat, že vám druhý lže

Prokouknout někoho, kdo nás takzvaně tahá za nos a lže, jako když tiskne, není vůbec jednoduché. Zvlášť když to umí. Podle vědců nepoznáme až osmdesát procent...

Výběr článků

Načítám