Hlavní obsah

Šest důvodů, proč je sex na dovolené lepší

Novinky, lin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dovolená je pro naši mysl i tělo takovou malou aktualizací. Ať už ji trávíte u moře, na horách, nebo ve městě, věřte, že společně strávený čas mimo území vašeho domova zajistí nejen nové zážitky, ale oživí také vztah. Ostatně podle vědců dovolená dokáže oživit i milování.

Foto: Profimedia.cz

Sex na dovolené je vzrušující.

Článek

Jste uvolněnější

Stres platí za zabijáka milostných chvilek. Jakmile se ale osvobodíte od stresových faktorů v běžném životě, uvidíte, že budete cítit daleko více uvolnění a naladění na svého partnera.

„Doma máme tendenci řídit se rutinou. Na dovolené jsme pak více uvolnění a můžeme experimentovat i co se denní doby týče. Vyzkoušejte energický ranní sex nebo ho spojte s pauzou po obědě,“ radí sexuální terapeutka Holly Richmondová pro Health.

Vzrušující prostředí

Ač se to nezdá, i nové místo má na sex velký vliv. Všechno nové a neprobádané nás totiž láká a halí i běžné věci do tajemného roucha.

„I když jezdíme na stále stejné místo, čekají nás nové zážitky, a dokonce i vzduch je jiný,“ souhlasí Richmondová. Až budete na novém místě, nebojte se využít celý jeho potenciál a vyzkoušejte všechny možnosti, které nabízí.

Sedm neobvyklých míst, kde si letos v létě užít sex

Vztahy a sex

Nová dobrodružství

Ať už máte radši horské túry, nebo ležení u bazénu, v každém případě platí, že cestování je dobrodružství. Vidíte při něm totiž nové věci, můžete zkoušet nová jídla a slýcháte nové jazyky.

Touha objevovat nové věci se může promítnout i do vašeho sexuálního života. Nebuďte proto překvapení, pokud váš partner přijde s myšlenkou, že by chtěl vyzkoušet něco nového.

„Vždy radím párům, aby si do kufru přibalily i nové pomocníky, kteří jim mohou dopomoci ke společné slasti,“ říká Richmondová.

Jste na stejné vlně

Na rozdíl od běžného dne, který každý z vás může trávit jinak, na dovolené je tomu přesně naopak, protože jsou vaše dny synchronizované. To znamená, že se nemíjíte a máte více času sami na sebe. Navíc jste podobně naladění, protože reagujete na stejné podměty, což se odráží na společné náladě.

Začíná vaše předehra až v posteli? Změňte to

Vztahy a sex

Lépe se oblékáte

„Lidé si málokdy uvědomují, že na dovolených mají tendenci se oblékat více sexy. Většina z nás si totiž na vysněnou dovolenou nebere tepláky a vytahané oblečení, ale naopak hezké letní šaty, které partnerovu pozornost spolehlivě přitáhnou. Neschovávejte si sexy spodní prádlo na speciální příležitosti a přibalte je do kufru, uvidíte, že to váš partner ocení,” radí Richmondová.

Máte více času

Pokud se nechystáte na opravdu aktivní dovolenou, je vysoká pravděpodobnost, že budete mít na sebe s partnerem daleko více času než v běžném týdnu. Využijte ho a věnujte se jeden druhému, a to nejen po emocionální stránce, ale také po té fyzické.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak se stát odbornicí na sex po telefonu

Prochází váš sexuální život stagnací, nebo vás s partnerem čeká delší odloučení? Osvojte si pravidla milování po telefonu. Prozkoumejte své fantazie i touhy...

Výběr článků

Načítám