Hlavní obsah

Sedm nejdůležitějších vlastností životního partnera

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hledáte-li protějšek pro utvoření zdravého a fungujícího vztahu, pak se asi jen těžko spokojíte s jeho sex-appealem. Aby vše fungovalo i v dlouhodobém vztahu, pak je zapotřebí, aby ten druhý měl určité osobnostní rysy, které budou odpovídat vašim potřebám. Samozřejmě se jedná o velmi individuální záležitost, nicméně existují určité kvality, které mají všichni výborní přátelé i partneři společné.

Foto: Profimedia.cz

Co by muži neměli postrádat.

Článek

1. Zralost

Vždy je důležité zjistit, jak je na tom protějšek s emoční zralostí. Jak reaguje na určité situace a jak se chová k lidem kolem sebe.

Všímejte si proto, jak například v restauraci reaguje, když objednávka trvá déle, než je obvyklé, zda je nervózní a nepříjemný, či vše bere s nadhledem apod.

Většinou právě takovéto situace odkryjí vše, co v sobě člověk na začátku vztahu potlačuje.

2. Účelnost

Podle odborníků zejména muži do svých snů vkládají část své identity. Pokud tedy začnou pracovat na svých snech, často i rozsáhlých rozměrů, bývají ve svém životě spokojení a mohou být i lepšími partnery.

3. Přátelskost

Chcete-li se o svém partnerovi dozvědět něco víc, pak se zaměřte na jeho přátele, jejich kvality, ale i jejich emoční zralost. Je velmi důležité vědět, zda i oni sdílejí s vámi vaše hodnoty a jak moc je vám blízké jejich chování.

Na základě znalosti jeho přátel dokážete mnohem snáze poodhalit více i skutečné povahové rysy svého partnera.

Slova, která jsou hnacím motorem a pojítkem vztahu

Vztahy a sex

4. Dostupnost

Mnoho mužů zůstává dlouhý čas emočně nedostupných, protože se hůře oprošťují po citové stránce od svých předchozích vztahů. Pokud je někdo sám, pak to ve skutečnosti ještě neznamená, že je po emoční stránce schopen dalšího vztahu.

„Jakmile je stále v kontaktu se svou bývalou, nebo je neustále pohlcen svou prací, pak je zřejmé, že nemá kapacity ještě na něco dalšího či někoho dalšího. Nakonec vám tedy tak jako tak ublíží, protože jednoduše není ještě připraven na dlouhodobý vztah,” upozorňuje na svém blogu odborník na vztahy Randy Skilton.

5. Přímost

Mnozí muži při prvních schůzkách se svou novou partnerkou sázejí na osvědčené chování, které s nimi ve skutečnosti nemá mnoho společného. Jakmile ale muž hraje od začátku nějakou hru, pak je velká pravděpodobnost, že vztah s ním skončí pohromou.

„Vždy je tedy lepší, když se muž dokáže od začátku ženě podívat přímo do očí a říct vše, co má na srdci. Nespokojte se nikdy s něčím jiným,” doporučuje Skilton.

Kterým ženám je lepší se vyhnout

Vztahy a sex

6. Laskavost

Každý muž musí projít několika fázemi, než je schopen vstoupit do vztahu, který má budoucnost. Nejprve si tak musí projít fází zábavy a dobrodružství, poté fází výplaty a odměn, a až potom přichází na řadu laskavost.

V ten okamžik každý muž už chápe, že život není jen o něm, ale o spoustě dalších věcí, zvlášť když uvažuje o vztahu jako takovém či o dětech.

7. Poctivost

Ne vždy muži dělají správnou věc a mnohdy možná ani netuší, co tou správnou věcí je. Ale pokud jsou upřímní, pak i s nimi lze budovat pevný a zdravý vztah.

Pokud ale upřímní nejsou, něco zatajují, či dokonce vědomě lžou, pak mohou velmi brzy zničit i vaši důvěru. Získat zpět takovou důvěru pak není vůbec jednoduché a vztah jako takový je vážně ohrožen.

Reklama

Související témata:

Související články

Demisexualita: nejprve přátelství, poté sex

Sapiosexuál, asexuál nebo demisexuál. V současné době můžeme natrefit hned na několik termínů, které se vztahují k sexuální přitažlivosti. A právě poslední...

Výběr článků

Načítám