Hlavní obsah

Příjemné partnerské aktivity, při kterých lze snadno spalovat kalorie

Novinky, bok

Blízkost partnera a intimní prožitky s ním nepřinášejí jen krásné pocity uspokojení a štěstí. Při mnohých se rovněž úspěšně spalují kalorie. Kolik jich spálíte při líbání, masáži nebo sexu?

Foto: Profimedia.cz

Na líbání by se ve vztahu nemělo zapomínat hned z několika důvodů. Kromě navození příjemné blízkosti s partnerem a prohloubení vzájemného pouta se při něm také snadno spalují kalorie.

Článek

Čím spokojenější vztah, tím více můžete spalovat kalorií, dalo by se říci s jemnou nadsázkou. Kolik přesně? Odborníci představili několik způsobů. Spalování kalorií bylo uvedeno na příkladu ženy vážící cca 68 kilogramů.

Líbání – 68 kalorií za hodinu 

Pamatujete si ještě, jak jste se na počátku vztahu s partnerem líbali? Letmé polibky na scéně nebyly, mnohdy šlo spíše o delší „spojení“ v řádu několika minut. Proč si to nezopakovat i po měsících či letech vztahu? Nejenže tím prohloubíte vzájemnou blízkost a milostné pouto, ještě u toho spálíte několik kalorií – cca 68 za hodinu.

„Pokud líbání bude zahrnovat i nějaké mazlení, může to být klidně i 90 kalorií za hodinu,“ uvedla pro Woman’s Day sexuoložka Jaiya Kinzbachová z amerického Los Angeles.

Masáž – 80 kalorií za hodinu

 

Masáž od partnera je pro mnohé více než příjemná. A navíc se při ní spalují kalorie – dobrý důvod, proč si ji dopřávat častěji.

Podle psychiatričky Carol Liebermanové z Beverly Hills lze za příjemně strávenou hodinu spálit až 80 kalorií. A rozhodně není na škodu si užívat velmi pomalou masáž.

„Může se to z hlediska spalování kalorií zdát divné, ale pomalá a hlubší masáž je lepší a zahrne více hlouběji uložených svalů,“ tvrdí Kinzbachová.

Sex – v průměru 69 kalorií

Udat konkrétní číslo, kolik kalorií lidé průměrné spálí při sexu, je velmi náročné. Záleží nejen na konkrétním páru, ale i na délce a náruživosti samotného styku.

Vědci z kanadské University of Montreal zpovídali v rámci průzkumu 21 heterosexuálních párů ve věkovém rozmezí 18 až 35 let, které měly mít během čtyř týdnů sex jednou týdně s tím, že malý přístroj monitoroval spalování kalorií.

Výsledky publikované v časopise Plos One uváděly, že v průměru došlo během pětadvacetiminutového aktu ke spálení 69 kalorií u žen a zhruba 100 kalorií u mužů.

Pomalý tanec – 219 kalorií za hodinu

Když se řekne cvičení, spousta lidí si představí dřinu v posilovně, běh nebo jógu. Mezi takové velmi příjemné a nenáročné cvičení lze ale řadit i pomalejší tanec s partnerem. Během hodiny strávené v tanečním sále lze spálit až 219 kalorií, tvrdí odborníci z americké Mayo Clinic.

Navíc, jak dodává americká psychiatrička Barbara Bartliková, ženy se po takovém tanci snáze vzruší. Pokud se k tomu přidají i jemné polibky a hlazení, bude to o to lepší.

Reklama

Související témata:

Související články

Chcete hubnout? Pomůže i práce vestoje

Plejáda slavných tvůrců při psaní svých děl s oblibou stála. Patřila k ní jména jako Charles Dickens, Ernest Hemingway, Virginia Woolfová či Vladimir Nabokov....

Výběr článků

Načítám