Hlavní obsah

Polovina Rusek žije bez životního partnera

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MOSKVA

Zhruba polovina ruských žen žije v současnosti bez životního partnera, čtyři procenta žen nebyly nikdy vdané a navíc počet žen v Rusku je celkově o 15 procent vyšší než mužů. Vyplývá to z výsledků průzkumu, který byl proveden v Rusku.

Foto: Marcela Stehlíková

Zájmové kluby mají velmi odlišné zaměření.

Článek

"Z tisícovky žen se 175 nikdy neprovdalo, 110 se rozvedlo a 180 činí počet vdov. Všechny v současnosti žijí osaměle," řekl vedoucí průzkumu Anatolij Višněvskij.

Višněvskij upozornil, že i v Rusku se projevuje trend, kdy se ženy vdávají později než v minulosti. Zatímco počátkem devadesátých let se Rusky vdávaly v průměru ve dvaadvaceti letech, nyní je to o rok později. Navzdory této skutečnosti nadále platí, že se Rusky i dnes vdávají dřív než západoevropské a americké ženy.

Z nejnovějších statistických údajů také vyplývá, že na tisíc mužů připadá v Rusku 1147 žen. K vyrovnání poměrů zřejmě nedojde ani v příštích letech, protože mužů se rodí méně než žen a navíc umírají dřív než ženy. Sociologové proto spíš počítají se zhoršením demografické situace. Pokles počtu obyvatelstva Ruska začal v roce 1992 a od té doby se tato tendence nezměnila.

Reklama

Související témata:

Související články

Při zamilování rozhodují první tři minuty

Muži i ženy přisuzují prvnímu dojmu větší váhu, než jsou ochotni připustit. Letmý pohled, pár prohozených slov a úsměvů stačí k tomu, abychom se ihned...

Němky nevylučují milostný trojúhelník

Spokojený vztah ještě nemusí být zárukou lásky na celý život. Většina žen v Německu věří, že se mohou zamilovat i přesto, že žijí ve šťastném partnerském...

Výběr článků

Načítám