Hlavní obsah

Podle mužů není těžké spojit péči o rodinu a práci, ženy to vidí jinak

Novinky, bok

Kdo by nechtěl v životě dosáhnout všeho, po čem touží? Jenže mít skvělou práci a k tomu ještě uspokojivý rodinný život není vždy jednoduché. Už jen proto, že muži a ženy se vlastně moc neshodnou, jestli jde obojí skloubit dohromady.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle nové britské studie, která mezi muži a ženami z celkem 17 zemí zkoumala, jestli obě pohlaví dokážou rovnoměrně rozložit svůj čas mezi práci a rodinu, nejsou výsledky jednotné.

Z dotazovaných žen s dětmi do 18 let odpovědělo pouze 41 procent z nich, že jsou schopny věnovat stejné množství času své vyvíjející se kariéře a stejně tak vyšetřit dostatek času na to být doma a věnovat se dětem, uvedl server Independent.

Minulý rok byl nejtěžší, tvrdí Britka, která čeká dvaadvacáté dítě

Vztahy a sex

U mužů je poměr vyšší, problém to není pro 51 procent z nich. Data byla zveřejněna na Mezinárodní den žen, při kterém právě mnoho žen protestovalo, že jsou v mnohém opomíjeny a nejsou dostatečně doceňovány, co se nejen práce, ale převážně péče o děti a domácnost týče.

Ve většině českých domácností uklízejí ženy, muži s tím nesouhlasí

Vztahy a sex

Ze zúčastněných zemí byla v tomto pohledu celkově nejméně optimistická Velká Británie, v dalších zemích byli lidé mnohem optimističtější. Ve všech zemích to ale viděli pozitivněji muži než ženy.

Například v Kanadě je přesvědčeno, že mohou mít všechno, celých 76 procent otců v porovnání s 58 procenty matek. Mezi dalšími zeměmi s velkým rozdílem mezi názorem mužů a žen bylo také například Švédsko (73 % muži vs. 57 % ženy) nebo Singapur (69 % muži a 54 % ženy).

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám