Hlavní obsah

Podle čeho si dnešní muži vybírají ženy

Novinky, Linda Humlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud byste před deseti lety položili mužům otázku ohledně jejich oblíbeného vzhledového typu ženy, nejčastěji by vám odpověděli, že přednost dávají ženám buď s dlouhýma nohama, nebo třeba bujným poprsím. Dnes je ale všechno jinak. Doba se mění a s ní i preference. Jaké ženy si muži vybírají teď?

Foto: Profimedia.cz

Muži již neprahnou jen po dlouhonohých blondýnkách.

Článek

Odbornice na vztahy a sex Tracey Coxová se rozhodla provést malý výzkum na téma, jaký typ žen přitahuje dnešní muže. Otázku vyvěsila na sociální sítě a odpovědi na sebe nenechaly dlouho čekat.

„První věc, kterou na ženě eviduji, jsou její oči,“ napsal jeden muž pro Daily Mail. Další odpověděl, že nehraje roli ani výška nebo velikost prsou, ale klíčová je osobnost. Jiný se zase svěřil, že nejvíce sexy mu připadají ženy, které jsou sebevědomé, inteligentní a vtipné.

Zní vám to příliš idealisticky? Stejné výsledky prokázala i studie časopisu National Geographic, podle které se obraz ženské dokonalosti za posledních deset let drasticky změnil a postupně se vzdalujeme od nerealistických ideálů těla.

Žena udělala ze své alopecie přednost, stala se z ní modelka

Styl

Široké boky a lesklé vlasy

I přesto, že představa o ženském ideálu se během několika desítek let výrazně měnila, stále existují rysy, které budou vždy z evolučního hlediska vzbuzovat pozitivní pozornost.

Mládí, široké boky, lesklé vlasy a čistá, zářící pleť i pár kilo navíc. To všechno evokuje v mužích zdraví a předpoklady, že žena bude schopna odnosit a porodit dítě.

Ideál neexistuje

Jak tedy vypadá žena roku 2020? Na tuto otázku nelze s přesností odpovědět. Oproti minulým dekádám se totiž pozornost upírá spíše k charakteru než k přesným mírám.

Ani modelky už nejsou brány za vzor krásy. Ostatně i výzkumy potvrzují, že muži dávají přednost běžným ženám před supermodelkami.

Dnešní doba se zkrátka nese ve znamení rozmanitosti, a proto nelze s jistotou říci, jestli pánové dávají přednost křivkám Kylie Jennerové, nebo štíhlým nohám andílků z Victoria’s Secret. Osobnost je tak jediným měřítkem, na které se můžeme spolehnout.

Reklama

Související témata:

Související články

Inspirujte se vždy stylovou Olivií Palermovou

Američanka Olivia Palermová je nejen modelka a herečka, ale také úspěšná byznysmenka. Jejím největším zájmem je ale móda. Často ji proto potkáte na týdnech...

Výběr článků

Načítám