Hlavní obsah

Podívejte se, za jakých bláznivých okolností se lidé berou

Novinky, Karolína Vrbasová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svatební obřad v kostele je pro některé snoubence poněkud nudnou klasikou a přežitkem. Své ano si proto vyměňují za opravdu originálních podmínek. V zahraničí patří mezi nejoblíbenější svatba ve vzduchu bez pevné půdy pod nohama, nudistické novomanželské dovádění, z novomanželského slibu pod hladinou oceánu v neoprenovém hávu se už stala pomalu klasika.

Vzít se můžete za opravdu bláznivých okolnostíVideo: Novinky

 
Článek

V České republice je organizace například takové podmořské svatby poněkud problematičtější, nicméně i tady je nabídka možností, jak prožít onen posvátný den, poměrně pestrá.

„V současnosti je čím dál více svateb, které se tradičnímu pojetí ani nepřiblíží. Slyšel jsem například o ženě, která si tímto způsobem vzala delfína, přímo pod vodou, rozhodla se ho pojmout za manžela z čisté obliby. Hodně záleží na koníčcích snoubenců, pokud budeme mít s partnerkou rádi lezení po horách, proč ne Mount Everest? Je to hodně různorodé, při seskoku padákem, při surfování na pláži. V tomto se meze opravdu nekladou,“ říká Pavel Matoušek, obchodní ředitel společnosti aaapoptavka.cz, která svatby zprostředkovává.

O jaké svatby je největší zájem?

Velice populární jsou svatby v zahraničí. Existuje hned několik firem, které pomohou snoubencům s veškerými doklady nutnými k samotnému sňatku, ale zprostředkují také překladatele, oddávajícího, hostinu, ubytování, prostě vše okolo. Ačkoliv se může zdát tato varianta o mnoho finančně nákladnější než svatba doma v ČR, zcela tomu tak není. Dnes lze takovouto svatbu se servisem sehnat i do 100 000 Kč, což je mnohdy minimální limit českých svatebních agentur pro to, aby vám svatbu pomohly vůbec připravit ve vaší domovině.

Ale jsou to také svatby tradičnější, které jsou v současnosti velice často cíleny tematicky. Například období 1. republiky se swingovou kapelou. Hosté mají povinný dress code a vše se odehrává téměř, jako byste se v daném období ocitli.

Témata Střední a Jižní Ameriky jsou také velmi oblíbená, nesmíme vynechat kubánské rytmy, salsu a mnoho dalšího. Samozřejmě ani luxusní vozy a luxus jako takový nezůstávají stranou. Proč se nepřivést na svatbu luxusním autem a nevychutnat si procházku po červeném koberci jako filmová hvězda? Možné je vše.

„Průměrný finanční náklad svateb, které jsou poptávány, se pohybuje cca od 50 000 korun výše. Lze udělat krásnou svatbu pro desítky lidí například za 60 tisíc korun, ale také za 200 000. Z mé zkušenosti se většinou průměrné náklady pohybují mezi 80 - 150 tisíci. V těchto sumách je však započítán již veškerý servis včetně případného půjčení šatů, cateringu a dalšího potřebného,“ dodává Matoušek.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám