Hlavní obsah

Nejhorší fráze, které žena nechce nikdy slyšet

Novinky, bok

Všichni víme, že někdy je lepší říkat jen minimum, nebo možná vůbec nic, abychom se vyhnuli trapasu nebo nechtěnému faux pas. Co ale dělat s tím, když se snažíme někomu zalichotit, ale místo toho řekneme i tak něco naprosto nevhodného?

Foto: Profimedia.cz

Některé výroky jednoduše ženy nechtějí slyšet.

Článek

Že trapné situace mohou nastat velmi rychle, aniž bychom se o to byť minimálně snažili, ví z vlastní zkušenosti nejeden člověk. Když ztrapníme pouze sami sebe, dá se to možná brát ještě trochu v žertu, pokud ale zesměšníme ještě někoho dalšího, bývá opravdu složité takovou situaci napravit a dělat, že se nic nestalo.

Server Daily Telegraph přinesl krátký přehled nejtrapnějších frází, které ženy ale nikdy nechtějí v podobné situaci slyšet.

Jednoznačně nejhorší věta či dotaz, kterého se nejedna žena trošku více při těle nechce nikdy dočkat (horší je, pokud to vyřkne muž než jiná žena), je možná v počátku velmi nevinný dotaz: "Kdy se to narodí?". Tazatel totiž bývá v takovém případě dle vzhledu ženy přesvědčen, že kila navíc jsou způsobena probíhajícím těhotenstvím, což není pravda.

Za naprosto nepřijatelné a nechtěné to uvedla čtvrtina z 500 dotázaných žen, jež se zúčastnily britského průzkumu veřejného mínění na dané téma.

Něco se prostě neříká, i když je to pravda

Druhou pozici mezi neoblíbenými větami obsadilo vyjádření: "Ano, tvé pozadí je poněkud větší." Podle 17 procent žen by se takovému konstatování měli muži (i jiné ženy) vždy vyhnout, i kdyby to byla naprostá pravda.

Třináct procent dotazovaných dam pak uvedlo, že je naprosto vytáčí, když partner pronese: "Vypadáš unaveně," pro 12 procent je pak nesnesitelné vyjádření: "Miláčku uklidni se."

Mezi další výroky, které dámy nechtějí slyšet, patří: "Zlato, nemám ti to auto zaparkovat?" nebo také "Čím dál tím víc se podobáš své matce".

Reklama

Související témata:

Související články

Radim Uzel: Ženská řeč je nebezpečná zbraň

Když nastupuji do vlaku a nemám místenku, vybírám si spolucestující. V mládí jsem dával přednost hezkým slečnám, dnes dbám spíš na to, aby mě lidé nechali...

Jak mobilní telefony ovlivňují osobní vztahy

Díky mobilním telefonům můžeme být v dnešní době nejen v neustálém spojení s rodinou nebo přáteli, ale lze také sledovat i jakékoli události ve světě, pokud...

Výběr článků

Načítám