Hlavní obsah

Nejčastější úrazy a zranění při milování

Novinky, das

Každým rokem se při vášnivém milování zraní až statisíce Čechů. Mezi nejčastější úrazy pak patří spálená kolena z koberce, natažené svaly, poranění zad, zablokování krku či vykloubení prstů u rukou. Hrozí ale i daleko bolestivější a vážnější zranění.

Foto: Profimedia.cz

V důsledku milování mohou vzniknout i velmi bolestivá zranění.

Článek

Přestože se lidé zraní většinou během sexu, prvotní bolest díky vášni překoná až polovina z nich a skutečné následky zranění si uvědomí až druhý den.

Mezi nejnebezpečnější místa, kde se lze zranit, patří pohovka, a to i přesto, že je čalouněná a různým způsobem vyměkčená. Kromě tvrdého sexu za to často mohou rozbité sklenice od vína či piva a talíře položené poblíž pohovky.

Nebezpečné milování pak hrozí i na schodech, v autě a ve sprchovém koutě. Výjimečné ale nejsou ani úrazy vzniklé pádem z automatické pračky či ze stolu.

Ke zranění může dojít i v posteli, a to přímo na pohlavním ústrojí

1. Zlomenina penisu - ve skutečnosti se nejedná o zlomeninu jako takovou. Fialový, oteklý, zvětšený a přitom zcela bezmocný a velmi bolestivý penis je způsoben tzv. zalomením a natržením topořivých tělísek.

"Nejčastěji k tomu dochází při poloze jízdmo, kdy partnerka sedí na mužovi tváří v tvář a shora nasedá na jeho pohlavní úd. Vazivové pouzdro penisu někdy při prudkých pohybech vášnivé partnerky povolí a neštěstí je hotové. Zvlášť když se temperamentní žena neudrží v ose," vysvětluje sexuolog Radim Uzel a dodává:

"Další nebezpečí hrozí při nejrůznějších experimentech. K jedenácti procentům „zlomenin“ penisu ale dochází i při samovolné erekci ve spánku, kdy se nešťastník náhodou nešetrně otočí na břicho."

První pomocí v takovém okamžiku je penis okamžitě zchladit a následně zavolat lékařskou pomoc. "Při nesprávném léčení může dojít k trvalé poruše erekce a močové funkce penisu," vysvětluje Zuzana Nedvědová ze sexbezhranic.

2. Utržená uzdička - Přílišná náruživost a někdy i špatný hmat může způsobit natržení uzdičky - kusu kůže, který spojuje předkožku se žaludem u mužského penisu.

„Důležité je okamžitě zastavit krvácení ledováním a obvazem. A zase je nezbytné vyhledat lékařskou pomoc. Podle míry natržení lékař může zvolit chirurgický zákrok v podobě sešití. Pokud by muž odbornou pomoc nevyhledal a uzdička byla zcela utržená, mohl by mít do budoucna problémy se vzrušivostí,“ upozorňuje Nedvědová.

3. Oděrky - při několikahodinovém milování dost často vznikají oděrky na pohlavním ústrojí u obou pohlaví. Sliznice milenců postrádá dostatečné zvlhčení a bez použití lubrikačních gelů může dojít k bolestivým oděrkám.

Léčení pak obvykle probíhá formou sexuálního půstu - minimálně dvoudenního a pak pomocí měsíčkové, heřmánkové či konopné mastičky.

4. Zánět mízních cév penisu - při častém a prodlužovaném dráždění pohlavního údu může dojít až k zánětu. I zde je tou nejlepší léčbou několikadenní až několikatýdenní sexuální abstinence, kdy zánět sám odezní.

5. Poševní křeč - občas se stane, že křeč poševního svalstva doslova uvězní mužův penis v pochvě. Křeč obvykle po chvíli odezní, ale stávají se i případy, kdy jediný, kdo pomůže, je třetí osoba v podobě lékaře, který musí ženě píchnout injekci na uvolnění svalů.

„Nejčastější příčinou je psychika, kdy má žena nějaké trauma, buď ze sexuálního styku, nebo z konkrétní polohy,“ vysvětluje Nedvědová.

6. Foukání - někdy muže napadne naprosto hloupý nápad, fouknout ženě do pochvy. Následky ale mohou být velmi nepříjemné. Vzduch totiž nemá kam uniknout, a tak se velmi rychle šíří dělohou a vejcovody až do břicha a do střev. V důsledku toho může dojít k bolestem připomínajícím zánět slepého střeva či žlučníkový záchvat.

Hrozí ale také plicní embolie, jelikož při odchlípnutí části děložní dutiny se může vzduchová bublina dostat do krevního oběhu.

K čemu všemu může dojít

Nejčastěji se při sexu poškozují věci jako rám u postele, skleničky od vína či piva, obrazy a židle. Výjimkou však nejsou ani náhodně vzniklé díry ve zdech, rozbořené skříně či rozlámané dveře.

Top ten neštěstí při milování
ZraněníNebezpečná místaCo se rozbije
1. Natažený sval1. Pohovka1. Postelový rám
2. Bolavá záda2. Schody2. Sklenička na víno
3. Spálená kolena z koberce3. Auto3. Obrázek
4. Zablokování krku4. Sprcha4. Židle
5. Odřené lokty5. Ložnice5. Šálek
6. Pohmožděné rameno6. Na židli6. Stěna
7. Vyhozené koleno7. Kuchyňský stůl7. Komoda
8. Zvrtnuté zápěstí8. Zahrada8. Dveře
9. Vymknutý kotník9. Záchod9. Okno
10. Vykloubené prsty u ruky10. Pracovní skříň10. Váza

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám