Hlavní obsah

Nejčastější obavy, které ženy zažívají během milování

Novinky, ald

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přicházejí ve chvíli, kdy to nejméně čekáme. Dokážou se usadit v naší mysli a občas natropí pěknou neplechu. Řeč je o obavách, které během milování zažívá mnoho žen. Podívejte se s námi na nejčastější z nich.

Foto: Profimedia.cz

Otevřeně komunikovat o svých sexuálních potřebách umí málokterá žena.

Článek

1. Nechci být nahá

Odhalit se, ukázat se v celé své kráse a sebevědomě si stát za svým vzhledem. To jsou tři věci, které se snadno řeknou, ale hůře plní. I když se pojem sebeláska skloňuje snad ve všech pádech, stále většina žen svůj vzhled nedokáže přijmout. To se následně může promítnout i na samotném sexu.

„Mnoho studií ukázalo, že ženy bez sebelásky jsou plaché a je u nich méně pravděpodobné, že iniciují sex, vyzkoušejí nové pozice nebo budou mluvit o svých potřebách. Pravda ale je, že během sexu muži neřeší to, jak vypadáme,“ upozorňuje sexuoložka Tracey Coxová.

Pokud je vám tento scénář povědomý, zkuste zapracovat na změně. Pomoci vám může například to, že se svého partnera zeptáte, jakou část vašeho těla miluje. I tato drobnost může zapůsobit na vaše sebevědomí.

Deset způsobů, jak lidé nejčastěji sabotují vlastní úspěch a štěstí

Vztahy a sex

Tracey také připomíná, že sex je především o tom, co se děje uvnitř, nikoliv venku. Zkuste během milování zavřít oči a zaměřit se na své pocity. Uvidíte, že jde o mnohem lepší volbu než po celou dobu milování přemýšlet nad tím, zda zrovna nejste v nelichotivé pozici.

V neposlední řadě nezapomeňte na osvětlení místnosti. Zatímco mnoho odborníků říká, že byste neměli mít sex se zhasnutými světly, Coxová je opačného názoru. „Sex ve tmě je lepší než žádný sex,“ dodává.

2. Nevím, jak si říct o změnu

Otevřeně komunikovat o svých sexuálních potřebách je pro mnohé ženy vyšší dívčí. Podle Tracey Coxové začíná tento problém už na samotném začátku vztahu, kdy v zamilovanosti nechcete poukázat na to, co v posteli nefunguje.

Následně není jednoduché z rozjetého vlaku vystoupit a říci, že věci, které se vám na začátku „líbily“, už nejsou to pravé ořechové.

Sexuální expertka říká, že byste neměla neustále ochraňovat partnerovo ego. Mnohem lepší bude, když taktně naznačíte, jaké změny byste ve vašem sexuálním životě uvítala.

Šest intimních otázek, které by si měl zodpovědět každý pár

Vztahy a sex

3. Nemám orgasmus

Zatímco pánové s orgasmem problém nemají, u žen je situace opačná. Ženský orgasmus ovlivňuje hned několik faktorů - od nálady, únavy až po schopnost uvolnění. V první řadě by si žena měla uvědomit, že vyvrcholení nemusí být součástí každého sexu.

Coxová také radí, aby se ženy nebály masturbovat. „Věnujte pozornost tomu, co vám dělá dobře. Zaměřte se na rychlost, techniku a tlak.“

Zároveň se nebojte požádat partnera, aby během sexu zapojil své ruce a stimuloval klitoris. Cesta k orgasmu není snadná, pokud ale vytrváte, pak se zaručeně dostaví sladká odměna.

Sedm tipů na slastnou předehru, která trumfne i samotné milování

Vztahy a sex

4. S partnerem máme odlišné libido

Málokdo má takové štěstí a nalezne partnera, který má stejné sexuální touhy. A tak většina párů hledá kompromis, díky kterému budou oba dva spokojení. Problém spočívá také v tom, že chuť na sex je na počátku vztahu u obou partnerů podobná.

Podle sexuoložky se až po devíti měsících vztahu ukáže, jaký je opravdový sexuální apetit každého z nás.

Pokud se vaše milování stalo rutinou, nebojte se přijít s inovacemi. Požádejte partnera, aby na lísteček napsal deset sexuálních aktivit, které by s vámi chtěl vyzkoušet.

„Následně se na seznam podívejte a upřímně si odpovězte, zda dané sexuální zážitky nebudou mít vážný dopad na vaše tělo či psychiku. V případě, že se vám nápady líbí, směle je vyzkoušejte,“ dodává sexuální expertka pro Red Online.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak si s partnerem užít více sexu

Sex je důležitou součástí každého vztahu. Ať už si ho někdo užívá denně nebo jen jednou týdně, pravdou je, že po čase začíná jeho intenzita pomalu klesat....

Jak dlouho trvá průměrný sexuální styk

Občas je příliš krátký, jindy trvá snad celou věčnost. Sex je nepředvídatelný, a tak záleží na mnoha faktorech, které ovlivňují, jak dlouhé vaše milování bude....

Výběr článků

Načítám