Hlavní obsah

Šest intimních otázek, které by si měl zodpovědět každý pár

Novinky, ald

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vést s partnerem intimní rozhovor je poměrně složité, a to obzvláště ve chvíli, kdy jste spolu krátce. Pokud ale seberete odvahu a zeptáte se na vše důležité, pak vám odměnou bude nejen kvalitnější sexuální život, ale především prohloubení vzájemné důvěry.

Foto: Profimedia.cz

Vést s partnerem intimní rozhovor může být snazší, než se může na první pohled zdát.

Článek

Hovořit o pozitivních věcech nikomu nedělá problém, jakmile se ale dostaneme k ožehavějšímu tématu, máme tendenci ho zamést pod koberec. Přitom stačí, když danou otázku položíte správným způsobem a odpustíte si zbytečně vyzvídavý či přehnaně nátlakový tón.

Existuje šest hlavních otázek, které by si měl zodpovědět každý pár. Je jenom na vás, jak danou otázku zapracujete do vaší konverzace, a především, co si z ní odnesete. Myslete ale na to, že otázky nemají jednu správnou odpověď, a tak buďte nanejvýš tolerantní.

1. Co tě vzrušuje?

Dámy, nemáme věšteckou kouli, abychom dokázaly s přesností určit, co partnera dokáže nažhavit. Stejně tak ani on možná netuší, že si přejeme, aby nás více laskal nebo tahal za vlasy.

Právě proto je důležité zeptat se partnera narovinu a bez zbytečných kudrlinek. Zároveň se nestyďte partnera nasměrovat a prozraďte mu, co je pro vás to pravé ořechové. Možná se vaše odpovědi nebudou shodovat, ale o to více zábavy si v posteli užijete. Byla by přece nuda, kdybyste oba dva byli stejní.

Najděte odvahu říct si o to, co potřebujete

Vztahy a sex

2. Jaká je tvoje sexuální minulost?

Jedna z méně příjemných, ale o to důležitějších otázek, které by partner měl zodpovědět. Ptát se na sexuální minulost chce kuráž i pevné nervy, neboť odpověď nemusí být vždy příjemná.

Sexuální koučka Laura Bermanová tvrdí, že na začátku vztahu máme s novým partnerem probrat jeho sexuální zdraví. Koučka doporučuje, abyste podobné otázky začínala větou: „Po posledním sexu s předchozím partnerem jsem byla na testech. Co ty?“ Díky této otázce odkryjete své karty, díky čemuž bude mít partner pocit, že v této otázce „jedete spolu“.

Naopak není podstatné vědět tzv. číslo, tedy počet žen, se kterými měl sexuální styk. „Číslo vytváří pocit nejistoty,“ dodává Laura Bermanová pro Shape.

3. Kolikrát chceš sex?

Téma frekvence sexu je mnohými velmi podceňované. Přitom jde o důležitou otázku, jejíž zodpovězení vás ochrání před možnými problémy.

Podle Bermanové se vaše frekvence nemusí nutně shodovat, důležitý je ale kompromis z obou stran. Pokud váš partner chce sex každý den a vy jednou za měsíc, pak máte problém, který bez kompromisu rozhodně nevyřešíte.

Myslete také na to, že neexistuje žádná „ideální frekvence“, která by zaručovala vztah blaženosti.

Tipy, jak ve vztahu vyřešit rozdílnou sexuální touhu partnerů

Vztahy a sex

4. Jaké jsou tvé nejtajnější touhy?

Obzvláště léty ostřílené páry si bez studu mohou říci, jaké jsou jejich nejtajnější sexuální fantazie. I když se na první pohled může jednat o naprosto nepředstavitelný moment, vězte, že jakmile vyřknete první touhu, napětí z vás opadne.

Sexuální koučka radí, abyste si s partnerem napsala své fantazie na malý kus papírku. Následně papírky porovnejte, a pokud se některé touhy shodují, máte vyhráno! V opačném případě se nic neděje – nikde není psáno, že každá sexuální fantazie musí být splněna.

5. Co pro tebe znamená podvádění?

Nevěra není jasně definovaná. Pro někoho je nepřípustné líbání, jiný je více benevolentní. Proto je dobré, když si hned na začátku vztahu určíte, co pro vás nevěra znamená, a jaké chování odmítáte tolerovat. Čím dříve si v tomto ohledu uděláte jasno, tím lépe pro váš vztah.

Na co všechno byste se měli připravit, pokud přemýšlíte o nevěře

Vztahy a sex

6. Znáš můj jazyk lásky?

Vědět, co vašeho partnera dělá šťastného, je naprosto nezbytné pro fungování nejen vašeho vztahu, ale i intimního života. Jakmile jste s partnerem na jedné vlně, rozumíte si v běžném i sexuálním životě a oba se cítíte spokojeně, pak není co řešit.

V opačném případě Laura Bermanová doporučuje, abyste si oba napsali na papírek pět vět, které budou začínat slovy: „Cítím se milován, když…“ Díky této malé hře se vzájemně poznáte, a následně dokážete svému partnerovi lépe porozumět.

Myslete na to, že lidé se vyvíjejí a mění, proto bychom čas od času měly podobná konverzační témata se svým partnerem otevřít.

Reklama

Související témata:

Související články

Premenstruační syndrom jako zabiják vztahů

Únava, nadýmání, bolesti hlavy i podbřišku či podrážděnost. To je jenom malý výčet symptomů, které jsou spjaty s premenstruačním syndromem (PMS). Není tedy...

Výběr článků

Načítám