Hlavní obsah

Něha je pro ženy důležitější než dobrý sex

Novinky, Veronika Hušková

Muži, kteří si dělají starosti se svými výkony v posteli, se nemusí zbytečně stresovat. Vášnivý a uspokojující sex není pro ženy v partnerském vztahu to nejdůležitější a jeho absence zpravidla není důvodem k rozchodu. Ženy mnohem pravděpodobněji ukončí vztah, v němž chybí něha.

Foto: Profimedia.cz

Mnozí muži se v posteli snaží ohromit partnerku svými výkony. O co ženy ale doopravdy stojí, je něha a emocionální spojení.

Článek

Pokud muž partnerku citově zanedbává, je mnohem pravděpodobnější, že jej žena opustí, než když ji nedokáže uspokojit po sexuální stránce. Vyplývá to z nového průzkumu, který zveřejnil server Daily Mail.

Téměř polovina respondentek uvádí, že emocionální porozumění a intimita jsou pro ně ve vztahu ze všeho nejdůležitější. Sex mají v žebříčku vztahových priorit na prvním místě pouhá dvě procenta žen!

Nedostatek emocionální podpory jako nejpravděpodobnější důvod k rozchodu uvádí celých 38 procent dotázaných žen, zatímco kvůli neuspokojivému sexu by vztah ukončily jen dvě ze sta.

"Dnešní mladá žena je osvěžujícím modelem moderní tradicionalistky, zastávající nezávislost i rovnost, ovšem v kombinaci s nekonečně lidskou a letitou potřebou lásky a oddanosti," tvrdí psycholožka Sally Bramptonová.

"Pětaosmdesát procent žen rozumově chápe, že ve vztazích něco jako 'dokonalé' neexistuje. Nicméně dnešní ženy jsou mnohem citlivější než jejich předchůdkyně před 25 lety, emocionální podpora je pro ně tedy mnohem důležitější."

Pro muže je sex důležitější

Muži to ovšem mají ve vztahu jinak. Sex pro ně ve společném soužití hraje mnohem důležitější roli a obecně mu přisuzují vyšší příčky než ženy. A tak zatímco ženy spíše než sexuální výkon ocení kvalitní konverzaci nebo to, že se s partnerem prostě dobře baví, muži dávají přednost fyzickému potěšení.

Výzkum by podle odborníků měl být ostrým varováním pro všechny muže, kteří nechali něhu a intimitu ze vztahu vyšumět.

Ženy očekávají v podstatě stále to stejné

Průzkum časopisu Elle mimo jiné ukázal, že se ženy cítí být ve vztahu více ohroženy kvůli moderním technologiím. SMS flirtování a online sex shledávají jako více nebezpečné než potenciální setkání partnera s cizí ženou tváří v tvář.

"Internet vztahy rozhodně velmi změnil," tvrdí Bramptonová. "Nicméně i ve velmi moderním kontextu zůstávají ženy tradicionalistkami co se týče norem chování, jež od partnera očekávají."

Z dalšího průzkumu z počátku roku vyplývá, že čtyři z deseti dospělých uvažovali o opuštění partnera, přičemž každý desátý proto, že své polovičce již nedůvěřuje.

Nejčastější důvody nefungujícího vztahu podle žen
1.  Nedostatek emocionální podpory38,1 %
2. Vztah nikam nesměřuje31,4 %
3. Různé specifické důvody12,9 %
4. Partner už není fyzicky atraktivní4,8 %
5. Partner není dostatečně ambiciózní a společenský4,4 %
6. Partner se nechce usadit tak, jako partnerka2,4 %
7. Špatný sexuální život2,38 %
8. Nedostatek finanční podpory0,85 %

Reklama

Související témata:

Související články

Ženy po čtyřicítce více experimentují v sexu

Zajímá vás, proč tolik mladých mužů touží po výrazně starších ženách? Odpovědí může být i průzkum listu Top Sante, který ukázal, že ženy po čtyřicítce si...

Výběr článků

Načítám