Hlavní obsah

Milostné problémy, které se nevyhýbají ani dokonalým párům

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V prvních měsících vztahu bývají milostné aktivity s partnerem téměř na denním pořádku. Při takové četnosti by se dalo namítnout, že na různé neshody nebo dokonce problémy v oblasti sexu není místo. To ale nebývá tak často pravda. Pokud se do vztahu vloudí stud či strach z odmítnutí, doprovázený navíc nedostatkem potřebné komunikace, mohou se rozpory objevit dříve, než byste čekali.

Foto: Profimedia.cz

Problémy v milostném soužití mohou nastat i u párů, u kterých by to nikdo nečekal. Ilustrační foto

Článek

Problém se dá řešit pouze tehdy, pokud ho umí člověk nejen definovat, ale také se s ním svěřit. Proto je vzájemná komunikace nejdůležitějším faktorem celého vztahu.

Odborníci ze severu Eligible sestavili přehled pěti nejčastějších zádrhelů, se kterými se potýkají mnohé páry, a to dokonce i ty, které navenek působí téměř ideálně a bezproblémově.

Muž ženu neuspokojí, ale myslí si, že ano

Dosáhnutí vyvrcholení při sexu je jedním z markantních bodů, jak může partner poznat, že byla žena při sexu uspokojena. Chtít ale znamená něco jiného než tak opravdu učinit. Viníků může být celá řada – muž je příliš rychlý, nebo naopak pomalý, případně se nesoustředí na to, co dostane ženu do té správné nálady.

Nejde ani tak o to, že by muž v posteli vyloženě selhával, ale spíše o to, že neví, zda a kdy dělá něco dobře nebo naopak špatně.

Muži navíc často zastávají názor, že co se líbí jedné, líbí se každé. Pokud tak stávající partnerka vyloženě neřekne, že je něco špatně, muž zůstane většinou u toho, co praktikoval v dřívějším vztahu.

Jak tedy najít správnou řeč? Rozhodně neshazovat partnera vyjádřením, že je naprosto neschopný. Naopak malá nápověda či praktická ukázka toho, co se ženě líbí, dokáže doslova zázraky.

Rozdílné libido

Málokterému páru se poštěstí, že najdou oba společnou řeč v četnosti milování. Reálnější jsou spíše situace, kdy některý z dvojice nemá na sex ani pomyšlení.

Stále viditelnější bývají situace, kdy je mužská sexuální touha výrazněji nižší než ta ženská, byť to pánové málokdy přiznají. To ale většinou znamená, že ženy začnou dříve či později přemýšlet o tom, proč se s nimi partner nechce tak často milovat.

I taková situace se dá ale vyřešit. V lepším případě může to může být vinou pouze stresu či vyčerpání, které mají u mužů výrazný vliv na sexuální apetit. V závažnější formě mohou některé problémy pomoci vyřešit příslušné léky.

Jedno je ale důležité v jakémkoli případě. Rozdílnost sexuálních choutek je potřeba u toho druhého respektovat, případně se domluvit na nějakém vhodném kompromisu, i když to nemusí být pro každého snadné.

Fyzické selhání 

Někdy dojde u muže k fyzickému selhání, kvůli kterému není schopen nejen vlastního vyvrcholení, ale mnohdy ani uspokojení partnerky. Navíc, pokud už se něco takového stane, poslední věc, o kterou muž stojí, je mluvit o tom – a s partnerkou ještě méně.

Erektilní problémy, jako je předčasná ejakulace nebo naopak ztráta erekce, jsou u mužů poměrně běžné. Jejich příčiny mohou být jak fyziologické, tak psychologické.

Pokud jsou na vině stres, únava nebo například nadváha, dá se problém v průběhu času řešit. V jiném případě je vhodná návštěva lékaře, který doporučí další postup.

Rozhodně to ale neznamená, že by se při jakémkoli problému mělo se sexem zcela přestat. Faktické vyvrcholení není jediným způsobem, jak si užít společné intimní chvilky. Někdy jednoduše stačí po nějaký čas přejít na jiné praktiky.

Stereotyp 

Jedním z největších strašáků nejednoho vztahu je stereotyp, hlavně co se sexu týče. Je potřeba si uvědomit, že milování po několika letech nebude stejné jako v prvních týdnech a měsících vztahu. To ale zároveň neznamená, že by měl člověk sex úplně vypustit nebo se spokojit s rutinou.

Mnohé páry po letech zjistí, co jim vyhovuje, a toho se drží. To rozhodně není špatně, je ale třeba stále myslet i na nějaké to povyražení nebo oživení. To je to, co udrží i po dlouhé době mezi dvěma lidmi touhu a onu pověstnou jiskru. Zažít vzrušení z něčeho nového i po deseti letech vztahu může být tím pravým, co ho povzbudí.

Převzetí kontroly

Zádrhel může ve vztahu paradoxně způsobit i fakt, že se muž přestane tolik snažit. Jsou ženy, které sice rády přebírají v posteli kontrolu a rády řídí celou aktivitu, ve většině případů je ale reálnější stav, kdy spoléhají nebo spíše vysloveně očekávají větší aktivitu ze strany partnera. Tedy svádění, dobývání, různé návrhy.

Čím více pak musejí sex iniciovat, nebo dokonce si ho vynucovat, o to nespokojenější bývají.

Reklama

Související témata:

Související články

Neobvyklé afrodiziakum, které ženy potěší

Rozemletý roh nosorožce, ústřice, kořeny různých tajemných rostlin, chřest. To jsou jen některé prostředky, které podle „zaručených” zpráv mají povzbuzovat...

Sexuální tajemství, která upevňují vztah

Sex je jednoduše sex, tvrdil by možná nejeden člověk. Jenže i ten může mít vícero podob. Ty určí, zda při něm půjde skutečně jen o aktuální fyzický prožitek,...

Výběr článků

Načítám