Hlavní obsah

Méně hraček vede děti ke komunikativnosti

Novinky, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

FRANKFURT NAD MOHANEM

Zaměstnanci mateřské školy Svatého Markuse ve Frankfurtu nad Mohanem dětem zakazují hrát si s libovolným počtem hraček. Chtějí tak dosáhnout, aby si povídaly s ostatními a rozvíjely tak komunikační schopnosti a sociální cítění.

Foto: Policie ČR
Článek

V mateřské škole, kam dochází asi šedesát ratolestí, zamkli nadbytečné hračky do skříně již před čtyřmi týdny. Vedení školky se totiž domnívá, že více společenských her a povídání vede děti k lepšímu zvládání konfliktních situací.

Lekce se budou opakovat

Podle vedoucí výchovného ústavu Brigitty Pragerové si děti značnou část dne hrají na různé profese, například na kuchaře a strávníky. Vaří na dětské plotýnce a obsluhují kamarády.

"Mnohé děti si ještě nezvykly a nejsou schopny o svých konfliktech hovořit. Jsou poměrně agresivní. Ale věříme, že se to časem hodně zlepší," prohlásila Pragerová.

Podle jejího názoru může být tato terapie účinná. Pragerová se odvolává na odbornou literaturu, v níž jsou týdny bez hraček popsány a doporučovány. V německé školce se proto budou pravidelně opakovat.

Reklama

Související témata:

Související články

Noví Tamagoči budou moci mít intimní poměr

Tamagoči, slavná hračka japonských tvůrců, kterou si svého času oblíbily děti po celém světě, nyní nabírá druhý dech. Její výrobci v současnosti přicházejí...

Hudba ovlivňuje chování dětí

Děti, které hrají na hudební nástroj či zpívají, dosahují lepších školních výsledků, jsou sebevědomější, lépe jednají s příslušníky opačného pohlaví...

Výběr článků

Načítám