Hlavní obsah

Hudba ovlivňuje chování dětí

Novinky, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VÍDEŇ

Děti, které hrají na hudební nástroj či zpívají, dosahují lepších školních výsledků, jsou sebevědomější, lépe jednají s příslušníky opačného pohlaví a ke starším lidem udržují hezčí vztah. Kromě toho je hudba rovněž chrání před nebezpečnou konzumací drog.

Foto: FOTOSTUDIO Malý

Ennio Morricone přijede v lednu do Prahy v rámci celosvětového turné "60 Years Of Music World Tour"

Článek

Vyplývá to nejen z tvrzení učitelů hudebních sborů, ale nově i ze studie, kterou nechalo vypracovat rakouské ministerstvo školství.

Tamní odborníci se domnívají, že rodiče by se měli vždy nejprve pídit po tom, zda nový kamarád jejich potomka hraje na nějaký hudební nástroj. Teprve poté mohou posuzovat, zda bude vhodným přítelem pro jejich dítě.

Ochrana před drogami

"Žáci, kteří muzicírují, si díky této činnosti rozvíjejí specifické schopnosti, které jsou nezbytné a nesmírně důležité pro harmonický rozvoj osobnosti," uvedl  i profesor Erich Vaneček, vedoucí výzkumného projektu Hudba jako prevence závislosti.  

Zároveň zdůraznil, že dětem hudební aktivity zaručí nejen emocionální, sociální i osobnostní zkušenosti, ale také dostatek zábavy, které by jinak hledaly u omamných látek.

Reklama

Související články

Děti patří do rodiny

Péči o děti a rodinu není v ČR věnováno dostatek pozornosti. Dvanáct organizací působících v oblasti péče o dítě a rodinu proto spojilo své síly a vytvořilo...

Ústavní děti se do sexu vrhají předčasně

Děti do patnácti let, které někdy vyrůstaly v ústavech náhradní péče, navazují intimní vztahy dříve než ratolesti v plně fungujících rodinách. Situace...

Výběr článků

Načítám