Hlavní obsah

Lucie Bílá zanevřela na knedlíky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Lucie Bílá ráda experimentuje. V hudbě, oblékání i stravě. Ještě před deseti lety si neuměla sedminásobná držitelka Českého slavíka představit nedělní oběd bez kupy masa a knedlíků. Dnes soudí, že jí k životu stačí zelenina, těstoviny, obilniny, luštěniny a "sem tam nějaký ten králíček, kuřecí nebo ryba".

Foto: PČR

Ilustrační fotografie

Článek

"Ráda vyhledávám stravu, která mi uklidní myšlenky. Je fajn hlídat si jídelníček, protože člověk pořád bojuje s vlastním svědomím a duší. Zdravé jídlo vnitřnímu klidu hodně napomáhá. Vím to z vlastní zkušenosti," svěřila se ČTK zpěvačka, která 7. dubna oslaví 37. narozeniny.

Hana Zaňáková alias Bílá pochází z malé vesnice Otvovice mezi Kralupami nad Vltavou a Kladnem. "Mám v sobě už od dětství zakódováno, že polívka je základ a toho se držím. Taky je to jedna z mála věcí, které opravdu umím bez katastrofy v kuchyni dokonale připravit. Od vývarů, zelňačky, hrachovky až po knedlíčkovou nebo pravou drožďovou. Tu mi maminka při návštěvě jednou vylila do záchodu v domnění, že mám na plotně něco strašně zkaženýho. Pravda - drožďovka zrovna nevoní, ale je to pochoutka velmi zdravá," směje se matka osmiletého syna Filipa.

Se synem do Austrálie na kurz angličtiny

Stálice české hudební scény, která připravuje po letech odmlky vydání nové desky, se spolu s žákem americké základní školy chystá na tři týdny do Austrálie. Narozdíl od Karla Gotta či Heleny Vondráčkové, kteří si na jižní polokouli se svými životními protějšky užívali slunce a potlesku fanoušků, se však Bílá a její syn chystají pilně studovat angličtinu. "Také se s Filípkem těšíme na kulinářské speciality protinožců."

Trénink na netradiční jídla absolvovala Bílá v nové vegetariánské restauraci Beas v centru Prahy, kde si pochutnala na jasmínové rýži s indickými pokrmy sabdží, raita, datlové čatný a cizrnové ladu. Tomáš Kapek, majitel restaurace, hudebník a zpěvaččin kamarád v jedné osobě dodává, že zeleninovo-ovocná strava vedle dobrého trávení pomáhá nejen štíhlé linii a mladistvě vypadající pleti, ale podle odborníků svědčí i hlasivkám.

"Já se však masa úplně nevzdám, jsem přece holka z vesnice," uzavírá Bílá.

Reklama

Výběr článků

Načítám