Hlavní obsah

Každý pátý člověk miluje vedle svého partnera i někoho jiného

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Milovat jednoho partnera a zároveň s ním žít se dnes již příliš nenosí. Podle nejnovějšího průzkumu společnosti OnePoll.com totiž každý pátý člověk žije s někým a vedle toho miluje ještě někoho dalšího.

Foto: Profimedia.cz

Manželství ne vždy znamená čistou lásku a náklonost.

Článek

Přitom nejčastěji je třetí milovanou osobou někdo z práce či z přátel v okolí.

„Dokonce i ve šťastných vztazích se zdá, že je možné občas začít pošilhávat po někom jiném či se dožadovat pozornosti jiné osoby. Mnoho lidí dokonce považuje city mimo partnerství za běžné. Celá pětina totiž tvrdí, že miluje jinou osobu, přestože již jeden milující vztah má,“ tvrdí mluvčí společnosti OnePoll.com.

Zarážející je ten fakt, že k lásce ke třetí osobě se sice přizná pouhá jedna pětina lidí, ovšem další dvě pětiny o tom uvažují a sbírají odvahu k projevení svých citů.

Životního partnera změní jen minimum nevěrníků

Pokud si myslíte, že díky těmto pletkám se většina původních partnerů rozejde, pak jste skutečně na omylu. Jen každý šestý, který se zamiluje mimo partnerství, následuje hlas svého srdce a partnera změní.

Vztahy a lásky mimo partnerství či manželství trvají v průměru tři roky a tři měsíce.

Podle odborníků jsou většinou nevěrní ti, co jsou se svým současným vztahem nějakým způsobem nespokojeni. Což potvrzuje i průzkum, podle něhož nespokojenost ve vztahu trápí každého čtvrtého jedince.

Reklama

Související témata:

Související články

Radim Uzel: Boj s ženskou nevěrou je pošetilost

Autoři většiny pojednání o nevěře zmiňují na prvním místě tu mužskou. Je častější, méně skrytá, a tudíž i nápadnější. Muži instinktivně touží po tom, aby se...

Proč chodí muži do nevěstinců

Prostituce je nejstarší řemeslo na světě. Existovala, existuje a existovat bude, protože žije z mužských potřeb, které jsou nadčasové. Důvodů, proč muži...

Výběr článků

Načítám